La doar 25 de ani câștigă zeci de mii de euro dintr-un blog de gătit și oferă un produs unic în România
În contextul în care antreprenoarea vizează clienți de pe tot globul, tânăra se așteaptă la creșteri de minimum 25% în primii 2-3 ani de activitate.
Cred că structura mea a fost întotdeauna una antreprenorială. N-am fost niciodată angajată, n-am lucrat niciodată cu program fix, deși mă întrețin singură de la 20 de ani. Gândul de a dezvolta o afacere în online a fost prezent încă de când am început să activez în domeniul marketingului digital, iar prima manifestare a acestuia a fost blogul”, povestește Ruxandra Micu despre aptitudinile sale antreprenoriale.
A studiat arhitectura, însă s-a simțit mai atrasă de web design și marketing digital, cunoștințe pe care le-a aprofundat și care au ajutat-o să-și transforme blogul dintr-un hobby într-o sursă de venit. Domeniul a fost ales natural, blogul Gourmandelle.com fiind lansat cam în aceeași perioadă în care a ales să își schimbe stilul de viață și să devină vegetariană, iar aplicația Meal Plans a fost următorul pas. Aplicația lansată în urmă cu un an generează un plan de masă personalizat pentru nevoile fiecărei persoane, indiferent că este vorba de preferințe culinare, diete, intoleranțe sau alergii alimentare și obiective personale.
Tânăra a început să abordeze proiectul dintr-o perspectivă antreprenorială abia anul trecut, când a lansat aplicația de planuri de masă. „Aproape cinci ani de muncă, informare, acumulare de cunoștințe, cursuri de specialitate în domeniul nutriției sănătoase și foarte mult self-education. Asta reprezintă investiția mea inițială”, povestește antreprenoarea în mod poetic. însă în urmă cu câteva luni a acceptat o investiție „substanțială” în blog, deoarece „îmi dădusem seama că fără să investesc în blog și fără să îmi formez o echipă care să preia din sarcini și să îmi permită să mă concetrez pe viziunea de ansamblu, creșterea va fi lentă”. Conform planului de afaceri, investiția minimă pentru primele șase luni de activitate este de aproximativ 15.000 de euro, apoi afacerea fiind capabilă să se susțină singură.
CITEȘTE CONTINUAREA PE BUSINESS MAGAZIN