Legume crude vs legume gătite – Care își păstrează mai bine vitaminele?

Publicat: 14 06. 2013, 11:41
Actualizat: 01 02. 2019, 06:01

Regimul alimentar care include legume proaspete este esențial pentru o sănătate de fier, ferită de boli și lipsa de energie specifică persoanelor modern. Însă, pentru a beneficia la maximum de proprietățile energizante ale acestor alimente, trebuie să știm cum să le consumăm, deoarece unele legume sunt mai sănătoase atunci când sunt gătite, iar altele trebuie mâncate în stare proaspătă pentru a profita de toate substanțele nutritive necesare organismului.  Usturoiul se mănâncă întotdeauna crud. Acesta conține substanțe cu rol de relaxare a vaselor de sânge, ajutând astfel la prevenirea bolilor de inimă. Atunci când usturoiul este gătit, indiferent de temperatură sau modul de preparare, aceste substanțe dispar, iar noi nu mai beneficiem de efectele lor pozitive asupra organismului.

Află cum se consumă corect broccoli, sparanghelul, spanacul, ardeiul roșu, morcovii și ceapa