Lista celor mai rele alimente pentru piele
Dieta pe care o urmăm are un impact considerabil asupra aspectului pielii, avertizează medicii. Potrivit acestora, un regim zilnic echilibrat ajută la prevenirea ridurilor, cu o singură condiție: să mâncăm alimente bogate în grăsimi bune, care ajută la menținerea colagenului natural al pielii.
Mai mult, „o dietă echilibrată va ajuta și la menținerea sistemului imunitar”, potrivit dr. Booby Buka, medic dermatolog din New York.
Publicația Huffgton Post a realizat o listă cu cele mai rele alimente pentru piele.
â— Sarea joacă un rol important în apariția pungilor de sub ochi. Medicii recomandă să consumăm zilnic maxim 5 grame de sare pe zi, dar în realitate organismul nostru asimilează o doză de până la trei ori mai mare decât necesarul zilnic.
Specialiștii spun că toate alimentele conțin sare, inclusiv dulciurile. Astfel, pentru a evita excesul de sare, medicii recomandă ca mâncarea consumată să fie nesărată deoarece organismul va asimila acest ingredint din alte surse.
â— Creveții, crabul, homarul, dar și legumele cu frunze verzi, precum algele marine și spanacul trebuie mâncate cu moderație. Acestea sunt alimente bogate în iod, substanță care consumată în exces poate duce la apariția acneei. Specialiștii recomandă să consumăm aceste alimente maximum de două ori pe săptămână. Ideal al fi să nu le mâncăm pe toate la aceași masă.
â— Lactatele pot fi responsabile de apariția unor probleme dermatologice. Eczemele reprezintă afecțiunea cea mai des întâlnită din cauza acestor alimente. Mai mult, un studiu realizat în anul 2005 arată că persoanele care beau foarte mult lapte prezintă un risc ridicat de apariție a acneei. Lactatele sunt responsabile în special de apariția acneei rozacee.
â— Pâinea, pastele și prăjiturile ar trebui mâncate cu moderație. Aceste alimente au un indice glicemic ridicat, provocând de asemenea acnee.
â— Zahărul nu este doar inamicul numărul 1 al siluetei, ci predispune la apariția afecțiunilor dermatologice. Specialiștii recomandă evitarea alimentelor bogate în zahăr, deoarece distrug și fibrele de colagen și elastină responsabile pentru o piele fermă și proaspătă.