Prima pagină » Magazin » Mănânci brânză vegetală? Mihaela Bilic îți spune ce ingrediente „dubioase” conține acest produs, pe care nu-l recomandă sub nicio formă!

Mănânci brânză vegetală? Mihaela Bilic îți spune ce ingrediente „dubioase” conține acest produs, pe care nu-l recomandă sub nicio formă!

Mănânci brânză vegetală? Mihaela Bilic îți spune ce ingrediente „dubioase” conține acest produs, pe care nu-l recomandă sub nicio formă!

Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic este de părere că  brânza vegetală este un aliment total nesănătos și nu este recomandat în timpul postului, atunci când multe persoane vor să înlocuiască hrana de origine animală cu astfel de produse!

„Când bucătăria devine laborator de chimie.

Din ce se face “brânza” vegetală?

E nevoie de 10 ingrediente: -apă minerală -amidon modificat -proteine din mazăre -grăsime de cocos/palmier -betacaroten -sare -acid citric -arome în pulbere -arome lichide -sorbatat de potasiu(conservant)

„De ce ai vrea să mănânci așa ceva?!”

Întrebarea e de ce ai vrea să mănânci așa ceva?! Dacă ai hotărât să ții post sau să elimini produsele de origine animală din dietă, atunci asumă-ți că trebuie să renunți la brânză! Pentru că produsul care se vinde sub denumirea de “brânză vegetală” este orice, mai puțin mâncare sănătoasă!”,  scrie  pe Instagram  medicul nustriționist Mihaela Bilic.

Planta banală care are mai multă vitamina C decât lămâia! Mihaela Bilic: „Este excelent în pandemie / Mâncați cu snopul”

Mihaela Blic, medic nutriționist, susține că banalul pătrunjel conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Pătrunjelul depășește toate legumele și fructele la acest capitol, dar trebuie consumat mai mult decât punem în general la ciorbe sau tocănițe.

„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie! Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală, vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante – ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun.

„Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele”

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâi și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel. Cu un conținut de aproape 200 mg vitamina C/100 g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160 mg, suc de lămâie 128 mg, ardei gras verde 120 mg, kiwi 92 mg, căpșuni 67 mg, suc de portocale 54 mg”, a scris pe Instagam  Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist mai spune că pătrunjelul trebuie mâncat cu snopul!

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele