Prima pagină » Magazin » MÂNCARE DE POST. Trei rețete simple pentru a găti de POST

MÂNCARE DE POST. Trei rețete simple pentru a găti de POST

MÂNCARE DE POST. Trei rețete simple pentru a găti de POST
MÂNCAREA DE POST are rolul de a detoxifica organismul

MÂNCAREA DE POST are rolul de a detoxifica organismul, spun medicii nutriționiști. Potrivit acestora, renunțarea la carne și preparatele din carne, dar și la ouă și lactate pentru o perioadă de timp ajută corpul să își refacă rezerva de nutrienți.

Medicii spun că MÂNCĂREA DE POST nu ajută neapărat la scăderea în greutate. Nutriționiștii spun că în lipsa cărnii și a lactatelor din regim, există tendința de a mânca dezechilibrat, deoarece în această perioadă se pune accentul pe alimente care au un conținut caloric ridicat. De aceea, unele persoane acumulează două-trei kilograme în plus în timpul POSTULUI PAȘTELUI.

POSTUL PAȘTELUI, cel mai lung și important dintre cele patru posturi de durată, se va încheia la 5 mai, ziua când se va sărbători, anul acesta, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

POSTUL de 40 de zile al PAȘTELUI este cel mai aspru de peste an, fără carne și lactate, având doar două zile de dezlegare la pește, în 25 martie, de Buna Vestire, și în 28 aprilie, când este sărbătorită Intrarea Domnului în Ierusalim – Floriile.

POSTUL PAȘTELUI este fără carne și lactate, iar în cele 40 de zile sunt doar două zile de dezlegare la pește, față de postul Crăciunului, când sunt 15 zile cu dezlegare la pește. De asemenea, în Postul Paștelui, în fiecare sâmbătă are loc pomenirea morților.

Mai jos regăsiți trei REȚETE DE POST care nu necesită mult timp pentru a fi pregătite.

MÂNCARE DE POST 1 – Cartofi umpluți cu ciuperci

INGREDIENTE pentru MÂNCAREA DE POST:

● 4 cartofi mari,

● o conservă de ciuperci,

● un colț de pâine,

● o legătură de verdeață,

● 2 linguri de făină,

● o ceapă mică,

● 2 căței de usturoi,

● sare,

● piper-

La acestă MÂNCARE DE POST aveți nevoie și de un sos.

INGREDIENTE pentru sosul necesar pentru MÂNCAREA DE POST:

● o conservă de roșii în bulion,

● o ceapă mare,

● 3 linguri de legume congelate,

● foi de dafin,

● boabe de piper,

● oregano,

● doi căței de usturoi,

● ulei,

● sare.

MOD DE PREPAPARE:

Pentru a prepara cartofii umpluți cu ciuperci, puneți cartofii la fiert, fără să îi curățați de coajă. După ce se lasă în jur de 20 de minute la fiert, aceștia se lasă la răcit, iar când sunt încă călduți se scobesc cu lingurița.

În timp ce se fierb cartofii pentru MÂNCAREA DE POST se prepară sosul: se toacă ceapa mare și se călește în două linguri de ulei. Se adaugă legumele congelate și o cană de apă și se lasă să se înmoaie bine ceapa. Se adaugă roșiile cu tot cu suc, condimentele, usturoi tocat fin și se mai lasă 5 minute.

Pentru a obține umplutura pentru cartofi, mixați toate ingredientele: ciupercile, pâinea înmuiată în apa și apoi stoarsă bine, ceapa, usturoiul, verdeața, făina, condimentele și sarea.

Într-un vas se pune sosul necesar pentru această MÂNCARE DE POST, se mai adaugă o cană cu apa, se așează cartofii umpluți, se stropesc cu puțin ulei și se dau la cuptor 30-40 minute.

MÂNCARE DE POST 2 – Varză de Bruxelles gratinată

INGREDIENTE pentru MÂNCAREA DE POST:

● 500 de grame de varză de Bruxelles,

● 3 linguri de nuci măcinate,

● 3 căței de usturoi,

● 5 linguri de pesmet,

● 2 lingurițe de fulgi de chili,

● 3 linguri de ulei de măsline,

● mărar,

● 25 de grame de margarină.

MOD DE PREPARARE:

Rupeți primele frunze exterioare ale verzelor, tăiați cotorul și puneți-le la fiert timp de zece minute cu o linguriță de sare. După trecerea timpului scurgeți-le și treceți-le printr-un jet de apă rece. Apoi, amestecați usturoiul pisat cu nucile măcinate, fulgii de chili și mărarul tocat mărunt, după care treceți varza prin acest amestec și așezați-le într-o tava unsă cu ulei de măsline. Peste ele adăugați margarina. Apoi, le băgăm într-un cuptor care a fost în prealabil încălzit la 180 de grade, preț de 30 de minute.

MÂNCARE DE POST 3 – Mazăre cu ciuperci

INGREDIENTE pentru MÂNCAREA DE POST:

● 1 kilogram de mazăre,

● jumătate de kilogram de ciuperci champignon,

● sare,

● piper negru boabe,

● un litru de suc de roșii gătit în casa,

● ulei de măsline,

● frunze de dafin

● 2 cepe mici, uscate, galbene

MOD DE PREPARARE MÂNCARE DE POST:

Spălați ceapa, curățați-o și tăiați-o julien. Apoi, înăbușiți ceapa. Între timp, adăugați ciupercile, sucul de roșii și un pic de ulei de măsline. Lăsați pe foc toate aceste ingrediente pe foc timp de 30 de minute. Apoi, condimentați cu sare, piper și foi de dafin – 2 foi de dafin. Lăsați MÂNCAREA DE POST pe aragaz la foc mediu încă vreo 30 de minute.