În ultima perioadă, tot mai mulți medici nutriționiști au atras atenția asupra pericolului pe care margarina îl reprezină pentru sănătatea organismului. Asta pentru că produsele de acest fel nu conțin doar uleiuri vegetale, ci și multe E-uri.
Cu toate acestea, pressalert.ro scrie că un nou tip de margarină, 100% naturală, va fi disponibil pe rafturile magazinelor din Timișoara în curând. Produsă în Serbia, „Dobro jutro” („Bună dimineața”), aceasta a obținut marca „Made in Banat” în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia.
„Această margarină este foarte cunoscută de 30 de ani pe piața din Serbia, pentru că este una de calitate, fiind excluși adaoșii care sunt foarte dăunători pentru consumatori”, a explicat un reprezentant al producătorului. „Margarina este foarte calitativă și foarte sănătoasă pentru consumatori, deoarece am investit foarte mult în calitate și în materiale pentru realizarea acestei margarine. Nu este mai scumpă decât celelalte produse din aceeași categorie. Noi nu suntem prezenți pe piața din România. De aceea, alături de partenerii din România dorim să vindem aceste produse și în România și să ne promovăm, să ne facem la fel de cunoscuți ca în Serbia”, a adăugat acesta.
Potrivit sursei citate, în cadrul aceluiași proiect transfrontalier „Made in Banat”, 13 firme – cinci din România și opt din Serbia – au primit această marcă. Proiectul a avut ca scop promovarea produselor și serviciilor sub marca „Made in Banat”, stimularea producției autohtone și creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor de a cumpăra produse și servicii asociate cu marca regiunii.