MASTERCHEF a condimentat a doua zi de Paște la ProTv cu două probe în premieră. Concurenții rămași în lupta pentru titlul de MASTERCHEF au terminat proba în deplasare la botezul fetiței lui Mihai Petre. Această probă a fost câștigată de echipa roșie condusă de Mihai, după care Testul sub presiune a venit cu o premieră: concurenții echipei albastre au avut de gătit câte trei preparate pe care să le asorteze cu trei soiuri de vin.
Intrați la Testul sub presiune, Bogdan, Alexandru, Rareș, Ana, Traian, Ionuț, Gina și Maria Secrieriu s-au confruntat cu misiunea de a pregăti preparate pornid de la specificul a trei vinuri alese. După ce Vlad, de profesie somelier, le-a dat câteva indicații prețioase, cei intrați la Testul sub presiune au încercat să demonstreze că merită să treacă în etapa următoare. Proba a fost una eliminatorie, astfel că verdictul celor trei jurați a fost așteptat cu sufletul la gurp de toți. Ionut și Bogdan au fost însa cei care și-au auzit numele strigat și, cu păreri de rău, au lăsat șorțul MASTERCHEF pe bancul de lucru.
O altă premieră la MASTERCHEF a fost o nouă Cutie a misterelor, care luni seara i-a pus pe toți concurenții la grea încercare: să gătească preparate afrodiziace, astfel că „gătește cu dragoste” a fost deviza acestei probe.
Cu gândul la persoanele dragi, fiecare a încercat să gătească preparate alese, cu ingrediente sofisticate, ca și cum ar urma să le servească persoanei iubite. Deși mulți au ales să facă preparate pe bază de cremă de mascarpone, avertismentele juraților că trebuie să dea dovadă de mai multă creativitate i-au forțat să se răzgândească. Ba mai mult, Nicușor nici măcar nu a știut ce înseamnă „afrodiziac”, crezând că e ceva de pe malul marii, astfel că Răzvan Fodor a trebuit să îi explice la ce se referă specificațiile acestei probe.
Usturoi, ceapă albă, fructul pasiunii, goji, capșune, mango, anason, ghimbir, roșii cherry, mix de fructe de mare, file de somon, smochine și curmale, acestea au fost doar câteva dintre ingredientele cheie ale unui meniu afrodiziac. Cei trei jurați nu au apreciat combinațiile clasice precum căpșune învelite în ciocolată sau fructul paisunii, așa cum a procedat Maria Secrieriu, și au cerut mai multă imaginație.
Gina a mizat pe o combinație curajoasă, după cum i-au mărturisit chiar chefii, apreciind salata sa de portocale cu roșii și somon. Câștigătoarea probei a fost însă Maria Pop, care a gătit tapas cu creveți, somon în aluat cu smochine și un blat cu ciocolată și căpșune.
O nouă ediție MASTERCHEF va fi difuzată și astăzi, la Pro Tv, de la 20.30. În noua emisiune MASTERCHEF concurenții se vor întrece în probe de foc și se vor întâlni și cu doi invitați chefi renumiți, Henrik Sebok și Marcello Zaccaria.