MasterChef. Concurentul Petru Buiuca: „Încă mai am coșmaruri cu chefii țipând la mine”
„La MasterChef cel mai greu lucru este să rămâi la un nivel ridicat. Tot timpul. Aici nu e loc de eroare”, povestește pentru gândul Petru Buiuca, unul dintre concurenții pe care îi veți vedea marți seară, începând cu ora 20:30, la show-ul culinar de la ProTV. Pentru el cantonamentul a fost o experiență echivalentă cu armata, însă cel mai greu lucru a fost să facă față exigenței juraților. „Pot să spun că încă mai am coșmaruri cu chefii țipând la mine să fiu mai bun, să trag mai tare, să fiu mai rapid. Doamne, e îngrozitor! Și urăsc să fiu jos sau printre ultimii. Totdeauna am încercat să rămân mai sus, dar nu mi-a ieșit tot timpul”, spune concurentul chiar și după ce filmările s-au terminat (n.r. emisiunile sunt înregistrate).
Proba lui favorită a fost cea de la cantină. „Am mai făcut făcut voluntariat și știam că o să ne întâlnim cu niște oameni care au nevoie de noi. De efortul nostru și de mâncare de calitate, să nu creadă nimeni că s-a făcut rabat de la calitate. Simțeai din priviri nevoia oamenilor, și nu doar de mâncare”, spune Petru Buiuca.
Dintre concurenți, cel mai mult l-a impresionat Izaura. „Pare o pesroană de fier. Știe ce vrea, ce are de făcut și cum să o facă. Persoanele care seamănă cu mine sunt și cel mai greu de depășit. Parcă îți anticipează mișcările”, continuă concurentul. Și spune că nu i-a plăcut felul în care unii dintre contracandidații săi spuneau că, indiferent de ce se va întâmpla, ei sunt mulțumiți de ceea ce au făcut. „Acest lucru este enervant pentru mine. Consider că într-un concurs, dar și în viață, trebuie să te lupți până la capăt, să fii acolo. Și să vrei tot timpul să te autodepășești. Câteodată mi se părea că nu își dau seama că nu e o excursie de plăcere, ci un loc din care cei mai slabi pleacă”, mai spune Petru Buiuca.
Bucătarul amator povestește că, de când a apărut la MasterChef, lumea a început să îl oprească pe stradă. „Mi se întâmplă să strige după mine și să îmi spună că mă încurajează, că îmi țin pumnii în concurs. E plăcut, e frumos să știu că, indiferent de miză, ei văd mai mult decât un concurent, văd un om pasionat”, spune el. De la MasterChef, care speră să fie doar începutul unei aventuri frumoase, a învățat că poate găti sub stres. „Însă îmi place să promovez gătitul vesel și de plăcere, cel în care tu vrei să gătești, pentru că te încântă”, spune Petru Buiuca. Preparatul lui favorit este puiul la sticlă, făcut de mama lui. „E imbatabil. Este aromat, bombardat cu toate condimentele bune, zemos și moale, înconjurat de o grămadă de legume de sezon care îți fac cu ochiul. Imaginează-ți dragostea mamei tale în farfurie”.