MASTERCHEF. Dintr-o parcare cu taximetriști, în vârf de munte – două probe în deplasare săptămâna aceasta la Pro Tv

Publicat: 28 05. 2012, 14:02

Două probe în deplasare le sunt rezervate concurenților marțea aceasta la „MasterChef”. În ediția din 29 mai, de la 20.30, cei rămași în cursă primesc provocarea de a găti pentru taximetriști, dar și pentru turiștii aflați la munte și vor avea onoarea să se întâlnească cu un renumit maestru bucătar, chef-ul israelian Joseph Hadad.

Seara se va deschide la Pro Tv cu sarcina pe care cele două echipe formate în ediția trecută o au de dus la bun sfârșit în parcarea unui hipermarket din Capitală: să gătească și să servească, pentru nu mai puțin de 100 de taximetriști mici, chifle și garnituri.

Aparent ușoară, proba le va da de furcă celor două echipe conduse de Petru și de Liliana. Taximetriștii trebuie tratați cu un fel de mâncare consistent, care să fie gustos și care să se poată mânca în grabă. Iar pasta de mici trebuie pregătită la fața locului. În plus, 2 camioane de ingrediente pentru fiecare echipă în parte vor sosi în parcarea special amenajată pentru ca echipele să aibă la discreție tot ce le trebuie.

„Vestea că vom găti pentru taximetriști a fost pentru mine una dintre cele mai bune”, spune Simona foarte încântată, „eu sunt taximetristă și nu mă gândeam vreodată că ‘MasterChef” ne va da această ocazie”. Echipele vor avea de pregătit pasta de mici, vor trebui să combine așa cum trebuie ingredientele astfel încât să obțină cel mai bun gust, vor trebui să aproximeze porțiile astfel încât să ajungă pentru toți taximetriștii și vor trebui să și servească la timp la mesele amplasate în parcare.

Chef Joseph Hadad, de origine israeliana

Echipa care va pierde testul din parcare va intra marți seara la testul sub presiune, acolo unde va avea onoarea, dar și dificila sarcină, să se întâlnească cu unul dintre cei mai mari și recunoscuți chefi, israelianul Joseph Hadad.

Cu încă doi concurenți eliminați în urma acestui test, cei rămași în competiție au parte de o nouă surpriză: bucătăria este dusă pe noi culmi, tocmai la munte, acolo unde echipele au de pregătit masa pentru turiști și salvamontiști, chiar în vârful muntelui, într-un peisaj care-ți taie răsuflarea. Cine va concepe cel mai gustos meniu adecvat zonei și sportului pe zăpadă și, mai ales, cine sunt concurenții care se vor lupta pentru un loc în finală, telespectatorii Pro Tv vor afla în ediția „MasterChef” din 29 mai, de la 20.30.