MASTERCHEF. Florin Dumitrescu, cel mai tânăr jurat al emisiunii de gătit de la ProTv, despre cum mănâncă românii
Florin Dumitrescu, cel mai tânăr jurat al emisiunii MASTERCHEF de la Pro Tv, vine cu un pronostic îmbucurător: mâncatul sănătos tinde să devină noul obicei al românilor.
Probabil influențați și de criza economică, românii par din ce în ce mai interesați de mâncarea naturală. Florin este de părere că, în ultimii doi ani, românii au început să se întoarcă la origini: sătui de alimente procesate și de gusturi artificiale, oamenii încep să redescopere și alte gusturi tradiționale decât cele cu care au fost obișnuiți, fapt încurajat și de apariția a numeroase magazine cu produse românești de calitate.
În acest context, juratul de la MASTERCHEF e de părere că ar trebui stimulată atât producția, cât și consumul de legume de grădină și animale de fermă. Cu o carieră de peste zece ani în domeniul culinar, Florin Dumitrescu se declară împotriva mâncării de tip fast-food, deoarece nu se știe cu exactitate ce conțin produsele consumate, dar condamnă în același timp și tradiția românească de a combina greșit alimentele: „a mânca pâine cu cartofi și carne, toate împreună, este extrem de nociv și de greu pentru organism”, spune juratul.
Până la începerea următorului sezon al emsiunii MASTERCHEF, în prima parte a anului următor, Florin le oferă gospodinelor un pont prețios: „Gătiți cu unt. Folosiți unt la orice, la călit legume, la prăjituri, pentru carne. Nimic nu se compară cu gustul unui preparat pe care îl pregătiți cu unt”, a încheiat acesta.