MASTERCHEF. Recomandările lui Florin Dumitrescu pentru masa de Crăciun
Chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei jurați ai emisiunii MASTERCHEF, de la Pro Tv, oferă câteva sfaturi culinare pentru masa de Crăciun. Acesta recomandă ca înainte de aperitiv să se servească o gustare tipic românească alcătuită din puțină untură de porc sau unt frecat cu usturoi și sare, murături tăiate mărunt și stropite cu puțin ulei de măsline, împreună cu o palincă bună, care „va deschide negreșit apetitul”, crede juratul MASTERCHEF.
Masa de Crăciun se poate deschide cu un aperitiv format din preparate specific românești: șorici, cârnați afumați tăiați foarte subțire, brânză proaspătă, zacuscă, toate acompaniate de un vin roșu. „Pentru primul fel de mâncare vă sugerez să alegeți ceva simplu, ușor, care să vă ajute să duceți la bun sfârșit o masă formată din 3 sau 4 feluri: o supă cremă de legume cu crutoane, în care aruncați câte ierburi proaspete. Dacă vreți să gustați ceva cu ‚spirit de Crăciun”, vă recomand o supă cremă de dovleac, cu nucșoară și scorțișoară. Îi va da un gust fabulous, demențial, mai ales dacă fierbeți dovleacul în supă de pui”, adaugă Florin Dumitrescu.
Tânărul Chef va reveni, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, în juriul competiției culinare MASTERCHEF, care va debuta cu un nou sezon la începutul anului viitor, la Pro Tv.