MASTERCHEF. Regulile de alimentație ale chef-ului Cătălin Scărlătescu
Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei jurați de la MASTERCHEF, recunoaște că are câteva obsesii culinare, de la care nu se poate abține niciodată.
„Mai calc și strâmb, mai ales când intru în patiseria restaurantului unde lucrez”, declară Cătălin, care își recunoaște slăbiciunea în fața preparatelor care pun la grea încercare papilele gustative ale oricărui gurmand care se respectă. „E greu să te abții când vezi ce minunății se fac acolo, îmi plac mult brownies, nu le pot rezista, aș mânca la orice oră”, continuă juratul MASTERCHEF.
De cele mai multe ori însă, Cătălin respectă câteva reguli stricte când vine vorba de alimentație. „Am o dietă sănătoasă, un program controlat de mese, am eliminat din alimentație pâinea și mănânc mai mult pește și salate”, spune juratul de la MASTERCHEF.
Rețeta regimului de viață sănătoasă este completată de multe lichide: „Beau multă apă, mai ales când lucrez în bucătărie, când se întâmplă să beau și 6 litri de apă pe zi. Nu mănânc după ora 20 niciodată și nici în picioare, încerc să mă așez la masă și să mănânc în liniște”, mai mărturisește juratul de la MASTERCHEF.