Sorin Bontea, unul dintre jurații show-ului culinar MASTERCHEF, de la Pro Tv, le recomandă românilor să varieze gama de vinuri pentru masa de Crăciun, asortându-le mâncărurilor servite. „Pentru friptura de porc puteți alege atât vin roșu, cât și alb, iar pentru desert vă recomand un vin dulce”.
Chef Sorin le atenționează pe gospodine să aibă grijă atunci când vine vorba de friptură. „Dacă folosiți la gătirea acesteia și vin, aveți grijă să serviți același vin și la masă, fie el alb sau roșu. Oaspeții vor aprecia efortul dumneavoastră și atenția pentru detalii”, crede acesta.
În ceea ce privește desertul, juratul MASTERCHEF le sugerează românilor să iasă din tipare și să opteze, în locul tortului sau al cozonacului, pentru un preparat light, nu foarte dulce, pe bază de fructe, care să contrabalanseze felurile grele de mâncare specifice mesei de Sărbători.
Telespectatorii vor avea ocazia să îl revadă pe Sorin Bontea, alături de Chef-ii Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, în juriul concursului MASTERCHEF, care va debuta cu un nou sezon la începutul anului viitor, la Pro Tv.