MCDONALD’S deschide în India primele RESTAURANTE VEGETARIENE ale grupului
McDonald’s, al cărui principal produs este hamburgerul, va deschide primele restaurante pentru vegetarieni ale grupului în două centre de pelerinaj din India, în încercarea de a se dezvolta pe o piață unde vacile sunt sfinte, iar consumul de carne de vită este interzis, potrivit Financial Times.
Cele două restaurante vegetariene urmează să fie deschise anul următor în orașul Amritsar, unde se află Templul de Aur, cel mai sfânt loc al credinței Sikh, și în orașul Katra, punctul de plecare pentru hindușii care vizitează altarul din munți al Vishnu Deva, al doilea cel mai aglomerat loc de pelerinaj din India.
Decizia McDonald’s de a deschide restaurante complet vegetariene în cele două locuri sfinte reflectă concesiile pe care marile lanțuri fast-food le fac în India, unde încearcă ofere servicii unei piețe uriașe formate din tineri și familii cu buget redus.
„Un restaurant vegetarian are sens din toate punctele de vedere în locuri renumite ca destinații de pelerinaj”, a declarat un purtător de cuvânt al McDonald’s India.
McDonald’s, grup care are ca emblemă la nivel global un hamburger din carne de vită, a avut dificultăți în a se dezvolta pe piața din India, unde mulți hinduși venerează vacile ca zeități și nu mănâncă carne de vită chiar dacă nu sunt vegetarieni.
Primul restaurant al McDonald’s în India a fost deschis în 1996 și servea burgeri din carne de miel, la care s-a renunțat însă ulterior. În prezent, burgerii McDonald’s în India includ doar carne de pui, însă lanțul fast-food oferă și meniuri vegetariene.
Chiar dacă se află de peste un deceniu și jumătate în India, McDonald’s are o rețea de numai 271 de restaurante, pe care intenționează, însă, să o dubleze în următorii trei ani.
McDonald’s nu este primul lanț străin de restaurante care renunță la carne pe piața din India. Subway a deschis prima unitate cu produse vegetariene într-un campus universitar, iar Domino Pizza, cel mai mare lanț fast-food din țară, are mai multe astfel de restaurante în regiuni populate de membrii religiei Jain, vegetarieni stricți.