Prima pagină » Magazin » Meniul de Paște pentru vegetarieni. Ce bunătăți pot fi preparate ușor

Meniul de Paște pentru vegetarieni. Ce bunătăți pot fi preparate ușor

Meniul de Paște pentru vegetarieni. Ce bunătăți pot fi preparate ușor
Pentru vegetarieni, friptura de miel la cuptor, drobul sau sarmalele nu sunt pe lista pentru masa de Paște. Există, însă, o sumedenie de bunătăți vegetariene, extrem de sățioase și sănătoase, care pot fi preparate ușor și care pot concura cu brio bunătățile tradiționale de pe masa de Paște, potrivit CSID.ro.

Salată cu tofu și nuci

Poți crea o salată de sezon (salată verde, spanac, rucola, ridichi, castraveți, roșii) în care să pui câteva bucățele de tofu și să arunci și o mână de nuci (sau migdale, caju, semințe de dovleac). Puțin ulei vegetal ( de măslin, avocado sau nuci), un praf de turmeric și câteva semințe de cânepă pot completa perfect salata.

De ce este atât de grozavă?

Datorită ingredientelor prețioase, adevărate super-alimente ce nu ar trebui să lipsească de pe masa unui vegetarian. Tofu reprezintă o importantă sursă de proteine, zinc, fier și conține chiar o serie de acizi grași care scad colesterolul, precum omega-3. De asemenea oferă mai mult de 100 de miligrame de calciu/ jumătate de porție. Aceeași cantitate de tofu îmbogățit cu calciu îți va oferi până la 350 mg (aproximativ o treime din necesarul zilnic), plus aproximativ 30% din doza zilnică recomandată de vitamina D, ceea ce ajută corpul să absoarbă calciul.

Nucile sunt o sursă bogată de proteine și totodată o gustare sănătoasă. În plus, nucile, alunele, migdalele, caju, nucile pecan, nucile de Macadamia și nucile de Brazilia sunt bogate în zinc, vitamina E și acizi grași omega-3. Studiile recente arată că deși nucile sunt bogate în calorii, consumul lor nu duce la creșterea în greutate. De fapt, oamenii care consumă diete bogate în nuci tind să cântărească mai puțin decât cei care nu fac acest lucru, afirmă cercetatorii de la Universitatea Loma Linda și Universitatea Purdue. Alunele pot ajuta chiar la pierderea în greutate.

Citește continuarea pe CSID.ro

Autor