Metoda prin care ții la distanță kilogramele în plus de Paște
„În primul rând, ar fi bine să înțelegem că e mai bine să fim temperați și cumpătați în perioada de Paște. Apoi nu strică să facem plimbări de câte o oră în ritm alert, în aer liber și să mergem mai des la sala de sport. E important să ne hidratăm bine, cu cel puțin 2 litri de apă pe zi. Și să consumăm cât mai multe legume și fructe, ca să sprijinim puțin corpul. Cel mai indicat în cazul în care avem câteva zile de exces alimentar este să facem regulat sport la intensitate redusă, dar durată mai lungă. Plimbări în ritm alert, exerciții de aqua fitness, exerciții cu greutăți moderate la sala de forță sau ore de tonifiere, toate sunt menite să ne ajute corpul să treacă cu bine peste această perioadă solicitantă din punct de vedere culinar și să ne ajute în lupta cu kilogramele”, spune antrenoarea de fitness Cori Grămescu pentru Gândul.
Pasca și cozonacul nu sunt dăunătoare în sine, dar în perioada de Paște mulți dintre noi adoptă un comportament de supraalimentare. „Pasca și cozonacul, ca orice dulciuri, reprezintă asociere de zaharuri și făină cu grăsime, de aceea îngrașă. Friptura de miel consumată cu moderație, fără să mâncăm și grăsimea aparentă, nu ne face rău, dar masa de Paște înseamnă combinații nefericite de alimente. Consumăm în 2-4 zile prea multe proteine, o cantitate impresionantă de dulciuri și alimente grase și, din păcate, ajungem într-o zonă în care digestia se desfășoară cu dificultate, apare senația de balonare și disconfort digestiv și, în cazurile de supraalimentare serioasă, pot apărea și probleme de sănătate.
Sfatul meu este să încercăm să le mâncăm la mese separate și să mai înlocuim din preparatele tradiționale de Paște cu alternative dietetice. Ca soluție de compromis, am putea mânca pască și cozonac la micul dejun, apoi la prânz drob, acompaniat însă de salate verzi, iar la cină să mâncăm friptura de miel, însă tot însoțită de garnituri de legume. Oricum ar fi, e important să nu facem exese alimentare și să ne reamintim că încărcătura spirituală e mai importantă decât cea calorică”, precizează Cori Grămescu pentru Gândul.