Mitul potrivit căruia căpșunile sunt interzise diabeticilor, demontat de specialiști
Consumul de căpșuni nu îi afectează pe diabetici, se arată într-un studiu al Asociației belgiene a diabeticilor, citat de Passion Sante. Deși dulci, aceste fructe nu conțin mult zahăr, spre deosebire de struguri sau banane.
Mai mult, consumate în stare naturală, căpșunile sunt și hipocalorice, fiind totodată și o importantă sursă de vitamine, minerale și fibre.
În cazul diabeticilor, fructele sunt recomandate sau nu în funcție de conținutul de zahăr pe care îl au. O căpșună conține mai puțin zahăr decît un măr, 250 g de căpșuni având aceeași cantitate de zahăr pe care o găsim într-o porție/12,5 grame de carbohidrați.
Diabeticii ar trebui să se consulte cu medicul pentru a vedea în care parte a zilei este bine să mănânce un fruct prospăt, deoarece acest lucru depinde de tratament și de cantitatea de insulină. Există pacienți pentru care este preferabil să mănânce fructul în timpul mesei și pacienți pentru care este mai bine să consume fructele ca gustare.