Prima pagină » Magazin » Motivul pentru care ciocolata nu ar trebui să lipsească din dieta copiilor

Motivul pentru care ciocolata nu ar trebui să lipsească din dieta copiilor

Motivul pentru care ciocolata nu ar trebui să lipsească din dieta copiilor
Părinții sunt avertizați în repetate rânduri de medicii pediatri că pentru o masă oasoasă sănătoasă trebuie să includă în mediul zilnic al celor mici lapte, dar și alte alimente care au un conținut ridicat în calciu

Părinții sunt avertizați în repetate rânduri de medicii pediatri că pentru o masă sănătoasă trebuie să includă în mediul zilnic al celor mici lapte, dar și alte alimente care au un conținut ridicat în calciu. Dar un grup de cercetători americani sunt de părere că și semimțele de dovleac, ciocolata neagră, somonul și migdalele nu ar trebui nici ele evitate, notează Daily Mail.

Potrivit unui studiu recent alimentele mai sus menționate au un conținut ridicat de magneziu, mineral la fel de important ca și calciul în dezvoltarea oaselor. „Există o serie de nutrienți care joacă un rol important în dezvoltarea masei osoase la copii. Calciul este un mineral important, dar la fel de important pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil sau a unui adolescent este și magneziul”, a spus Steven Abrams, profesor la Baylor College of Medicine, din Houston.

Până în prezent se cunoștea faptul că magneziul joacă un rol important pentru masa osoasă, dar nu și în cazul copiilor, mai scrie Daily Mail. Cotidianul britanic mai menționează că puține studii au subliniat importanța acestui nutrient asupra organismului copiilor.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au monitorizat timp de o săptămână un grup de 63 de copii sănătoși, cu vârste cuprinse între patru și opt ani, care nu luau suplimente de multivitamine sau minerale. Copiii trebuiau să țină un jurnal cu privire la alimentele pe care le mâncau în fiecare zi.

Cercetătorii au măsurat nivelul de calciu și de magneziu din organismul copiilor. Rezultatele au arătat că micuții care aveau un nivel mai ridicat de magneziu în organism decât calciu prezentau un risc mult mai scăzut de a se confrunta cu afecțiuni la nivelul oaselor.