Prima pagină » Magazin » Motivul pentru care sucul de portocale la micul dejun ar putea deveni istorie

Motivul pentru care sucul de portocale la micul dejun ar putea deveni istorie

Motivul pentru care sucul de portocale la micul dejun ar putea deveni istorie
Atunci când zici mic dejun american, cerealele, ouăle și sucul de portocale sunt primele elemente care îți vin în minte. Însă recent, al treilea „muschetar" a început să fie omis din ce în ce mai des de către americani la supermarket.
Din punct de vedere nutrițional, sucul de portocale se aseamănă foarte mult cu orice suc acidulat din comerț sau orice băutură cu îndulcitori, potrivit Business Insider. O băutură care ar fi putut fi considerată la început mai sănătoasă decât celelalte de pe piață este denumită acum „o mare înșelăciune”, scrie Ziarul Financiar.
 
Un pahar de 350 de ml de suc de portocale are 153 de calorii și conține 34 de grame de carbohidrați, 27 de grame de zahăr și 2,4 grame de proteine – cam aceleași valori nutriționale ca pentru o pungă de bomboane M&M, nu tocmai cea mai sănătoasă „mâncare”.
 
În ultimii ani, nutriționiștii și bloggerii de pretutindeni au început o campanie anti suc de portocale, astfel că, dacă dați o căutare pe Google cu termenii „orange juice is good for you” (sucul de portocale este bun pentru tine), primele articole care vor apărea vor fi „Why orange juice is slowly kiiling you” (Cum te omoară sucul de portocale încetul cu încetul)” și „The #1 reason to avoid orange juice” (Motivul numărul 1 pentru care să eviți sucul de portocale).
Autor