O fostă Regină a Frumuseții a devenit cântăreață și a strâns o avere de 14,3 miliarde de dolari. Cine este Kirsty Bertarelli, cea mai bogată femeie din Marea Britanie

Publicat: 28/04/2015, 16:17

În adolescență, Kirsty a devenit Miss UK, apoi compozitoare de muzică și la 30 de ani s-a măritat cu cel mai bogat om din Elveția, Ernesto Bertarelli, care și-a vândut compania farmaceutică, Serono în 2007, către Merck, pentru 9 miliarde lire sterline.

În prezent, bogătașa în vârstă de 43 de ani dorește să cucerească lumea cu vocea sa și a cântat deja alături de Simply Red. Povestea sa de viață este fascinantă și Business Insider s-a gândit să o expună într-un material recent.

foto: Daily Mail/PA

Kirsty Bertarelli, născută Roper, s-a născut și a crescut în Stone, Staffordshire, în data de 30 iunie 1971. Tatăl ei, alături de unchi, a deținut unul din cei mai mari producători de ceramică din lume, Churchill China. Tânăra a urmat cursurile școlii private Howell din North Wales și își amintește cu plăcere de copilărie: „Am avut foarte multe oportunități: am călărit, am jucat tenis. Am fost deprinși cu valorile vieții. Pe timpul vacanței, am lucrat în fabrica tatălui meu. El ne-a învățat să rămânem cu picioarele pe pământ”, a declarat cea mai bogată femeie din Marea Britanie, pentru The Telegraph.

Pe site-ul personal, Kirsty Bertarelli precizează că mama sa a încurajat-o să scrie poezii și ulterior a scris cântece. La vârsta de 17 ani, aceasta s-a angajat la o agenție de modelling din Manchester, participând la un concurs de frumusețe. În 1988, Kirsty a devenit Miss UK.

Ulterior, Kirsty a semnat un contract cu Warner Records și a început să scrie melodii la modul profesionist. La vârsta de 26 de ani, în anul 1997, l-a întâlnit pe viitorul ei soț, magnatul Ernesto Bertarelli, la cină privată într-o vilă din Sardinia. „Existau multe fete care ar fi vrut să fie cu el și s-a apropiat foarte mult de mine”, a mărturisit Kirsty.

foto: telegraph.co.uk

În 2000, Kirsty s-a măritat cu Ernesto, cu care are trei copii (Chiara – 13 ani, Falco – 9 ani și Alceo – 7 ani). În același an, a reușit să ocupe primul loc în clasamentul muzical, cu piesa „Black Coffee”, pe care a compus-o pentru trupa pop de fete All Saints. Tot în anul 2000, Kirsty a devenit cea mai bogată femeie din Marea Britanie, cu precădere datorită soțului ei, Ernesto, cel mai bogat om din Elveția.

Visul lui Kirsty de a deveni o cântăreață respectată a fost pus în „standby”, după ce familia a fost nevoită să se mute în Noua Zeelandă și apoi în Spania, pentru a susține echipa de yachting a lui Ernesto, „Alinghi”. În 2003 și 2007, echipa lui Ernesto a câștigat cel mai exclusivist concurs de yachting din lume, America’s Cup. În ciuda averii uriașe, Kirsty spune că Ernesto, ea și copiii reprezintă o familie unită. „Suntem mereu acasă, le preparăm micul dejun celor mici”, a povestit englezoaica pentru The Telegraph.

2010 a însemnat un an important în cariera muzicală a lui Kirsty, care și-a lansat albumul de debut, „Elusive”. Produsul muzical a debutat pe locul 20 în topurile elvețiene din ianuarie 2010. În 2012, Kirsty a semnat un contract cu Sony/ATV Music, iar single-ul său, „Twilight”, realizat în colaborare cu DJ Armin Van Burren, a stat timp de 9 săptămâni în topurile muzicale europene. Ce o inspiră cel mai mult? „Soțul meu. El este inspirația mea”, a declarat vedeta.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Ungurii îți ridică mașina și ți-o vând. Avertisment pentru șoferii români. Legea e lege
Monica Anghel este de nerecunoscut. Cântăreața s-a transformat total
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Care sunt plajele cu cel mai alb nisip din lume?