O industrie cheie din Marea Britanie, în declin. De ce nu mai beau englezii ceai
Interesul din ce în ce mai scăzut pentru consumul de ceai a început însă să se observe de câteva decenii, consumul scăzând în mod constant din 1956.
În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, englezii primeau doar 56 de grame de ceai de persoană pe săptămână. Între timp, consumul a scăzut la mai puțin de jumătate din această cantitate, britanicii consumând în prezent doar opt cești de ceai pe săptămână, față de 23 în 1974, scrie news.sky.com.
Declinul consumului de ceai cunoscut în prezent în Marea Britanie poate fi atribuit schimbării gusturilor, precum și concurenței în creștere din partea unor băuturi calde mai atractive servite de marile lanțuri de cafenele, preferate în special de tineri.
Băuturile calde cele mai atractive sunt reprezentate, în mare parte, de sortimente de cafea. O adevărată cultură a cafelei a ajuns să se dezvolte, iar cafenelele au devenit locul preferat de întâlnire al oamenilor, scrie The Atlantic.
În același timp, deși consumul de ceai tradițional a înregistrat un declin, cererea pentru alte tipuri de ceai, considerate mai sănătoase, a crescut constant între 2012 și 2014, arată o analiză din vara anului trecut.
Ceașca de ceai continuă să facă parte din viața de fiecare zi a multor britanici, aceștia fiind întrecuți doar de irlandezi în ceea ce privește consumul pe cap de locuitor, potrivit UK Tea and Infusions Association.