O studentă de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca a obținut locul al doilea în finala „Young Creative Chevrolet”

O studentă de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca a obținut locul al doilea în finala Young Creative Chevrolet
Publicat: 13/07/2012, 11:49
Actualizat: 25/06/2013, 15:19

Românca Ioana Davidoaia, de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, s-a clasat pe locul al doilea în finala celei de-a șasea ediții anuale a concursului paneuropean de arte aplicate „Young Creative Chevrolet” (YCC), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ioana Davidoaia a obținut locul al doilea la secțiunea „Modă”, aducând România pentru a doua oară pe podium în finala „Young Creative Chevrolet”. Anul trecut, Cristian Corduneanu, student la Universitatea Media din București, a ocupat locul al treilea la secțiunea „Muzică” din concurs.

Concursul YCC 2012 a atras un număr fără precedent de proiecte. Chevrolet a primit peste 1.000 de proiecte din partea studenților de la 280 de universități europene de arte aplicate, ceea ce reprezintă, de asemenea, un record. Nou-veniții din cadrul universităților din Armenia și Spania au ridicat numărul țărilor participante la 24.

Finala concursului european YCC 2012 marchează faza a doua a deliberării juriului, după concursurile YCC la nivel național, care au avut loc la sfârșitul primăverii. Toate proiectele care au câștigat primul loc la nivel național au trecut mai departe la faza europeană.

La secțiunea „Modă”, câștigătorii concursului european YCC 2012 și universitățile în care aceștia studiază sunt: locul I – Tatiana Turňová (Universitatea Slovenská technická din Bratislava, Slovacia); locul al II-lea – Ioana Davidoaia (Universitatea de Artă și Design din Cluj, România); locul al III-lea – Anett Galvolgyi, Anna Zsofia Kormos, Marton Zsolt Miovac (Universitatea de Artă și Design Moholy-Nagy, Ungaria).

Tinerii designeri au primit provocarea de a reproduce experiența ideală din timpul unei călătorii cu mașina prin intermediul modei.

Sursa: http://www.youngcreativechevrolet.com

„Rochia câștigătoare prezintă o croială cu un tipar ingenios. Există referințe subtile la papion prin forma ascuțită a fermoarului și a gulerului. Este o rochie cu două fețe, fiind foarte practică pentru o călătorie cu mașina, în care ambele fețe pot fi utilizate pe timp de zi sau seara. Tatiana a proiectat un tiv inovator, care poate fi văzut în prezent doar pe scenele de prezentare”, a declarat Samantha Jones, care a fost director de design global la Primark și în acest an a fost membru al juriului YCC.

La secțiunea „Fotografie”, câștigătorii sunt: Bohuslav KonuÅ¡ (Universitatea Slovenská technická din Bratislava, Slovacia); Ivana Ivanović, Marijana Grbović, Dijana Arandjelović (Facultatea de Arte Aplicate din Belgrad, Serbia); Christian Kalse (Academia Willem de Kooning din Rotterdam, Olanda). Tema la această secțiune a fost surprinderea unui moment care poate face diferența.

La secțiunea „Video”, câștigătorii sunt: Jana Bauerová și Marie ÄŒermáková (Universitatea J.E. PurkynÄ›, Ústí nad Labem din Republica Cehă); Kenny Van Mierlo (Universitatea din Lincoln, Marea Britanie); Paulo Lima (Universitatea din Beira Interior, Portugalia). Tema a fost crearea unui material video viral care să-i inspire pe oameni să acționeze atunci când se ivește o oportunitate.

La secțiunea „Arte vizuale”, câștigătorii sunt: Bohuslav KonuÅ¡ (FA STU Bratislava, Slovacia); Stefan Knezevic (Facultatea de Arte Aplicate din Belgrad, Serbia); Stanil Stanchev (Vysoká Å¡kola umÄ›leckoprůmyslová v Praze, Republica Cehă). Sarcina a constat în crearea unui design pentru un tricou și hanorac care să inspire încredere în sine și mult optimism.

Deliberările juriului european al YCC au avut loc între 6 și 8 iulie, în Köln (Germania).

Câștigătorii primelor trei locuri la fiecare disciplină din cadrul concursului european YCC 2012 vor primi un premiu în bani (de 5.200 de euro, 4.200 de euro și, respectiv, 3.200 de euro) și vor fi felicitați în cadrul galei de decernare a premiilor YCC din Hollywood/ Los Angeles (SUA), pe data de 19 octombrie.

În plus, câștigătorii primului loc vor primi ocazia unei experiențe în culisele domeniilor lor de studiu, alături de artiști și specialiști remarcabili. De exemplu, câștigătorii edițiilor precedente au urmărit îndeaproape activitatea din cadrul studioului de design „It”s Nice That” din Londra și companiei de producție Endemol și au asistat la o ședință foto Chevrolet Camaro.

Juriu european YCC 2012 a fost alcătuit din: Andy Baker, cofondator, MOFILM.com (Manchester, Marea Britanie); Susan Docherty, Președinte și Director General, Chevrolet Europe (Zurich, Elveția); Samantha Jones, fost director de design global, Primark (Bruxelles, Belgia); Annette Keller, Director adjunct de fotografie, Annabelle (Zurich, Elveția); Marc Kempe, Director de Relații Publice, Chevrolet Europe (Zurich, Elveția); Alfred Rhiem, fondator, Talk Talk Media (Köln, Germania); Ron Smrczek, Director de creație, Commonwealth/Milano (Milano, Italia); Liz Wetzel, Director de design interior, Studioul European de Design GM (Ruesselsheim, Germania).

Young Creative Chevrolet (YCC) este un concurs anual de design și artă dedicat studenților europeni în domeniul artelor aplicate. Chevrolet Europe a lansat YCC în 2007 cu scopul de a încuraja creativitatea și de a sprijini artiștii debutanți la începutul carierelor lor. În fiecare an, tinerii artiști sunt provocați să răspundă la indicațiile de creație din diferitele discipline de arte aplicate, precum modă, fotografie, video și arte vizuale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...