O studentă din Singapore a inventat berea ce conține probiotice și ajută la întărirea imunității
Ideea de a crea o băutură fără alcool i-a venit tinerei studente, Alcine Chan, în vârstă de 22 de ani, în anul patru de facultate. Alcine Chan a atras atenția asupra faptului că majoritatea băuturilor probiotice conțin produse lactate și de aceea persoanele care nu tolerează lactoza sau au alergii la proteine trebuie să evite consumul lor. Tânăra recunoaște că adăugarea probioticilor în bere este «un truc destul de complicat», întrucât respectiva băutură conține acid de hamei, care împiedică la menținerea și dezvoltarea bacteriilor bune, notează Rador.
Chan a efectuat experimente cu cinci tipuri de tulpine și a obținut succes cu Lactobacillus paracasei. În varianta finală, «berea utilă» conține un miliard de probiotice la o cantitate de 100 de mililitri, iar cantitatea de alcool este de 3,5 %. Procesul de fermentare a acestei beri durează o lună. Chan și profesorul care conducere acest studiu Liu Shao Quan intenționează să patenteze acest produs. O companie japoneză s-a oferit deja să finanțeze proiectul inedit și să patenteze berea.