Prima pagină » Magazin » Ofertă „de nerefuzat” în SUA: Mănânci o „shaorma” de 13 kilograme într-o oră și devii proprietar de restaurant

Ofertă „de nerefuzat” în SUA: Mănânci o „shaorma” de 13 kilograme într-o oră și devii proprietar de restaurant

Visul celor care doresc să dețină o parte dintr-un restaurant poate deveni realitate, după ce un antreprenor a decis să organizeze un concurs mai puțin obișnuit.

La restaurantul Don Chingon din Park Slope, Brooklyn, bucătarul-șef German Villatoro prepară o tortilla cu o greutate de 13 kilograme, care conține pui, friptură, chorizo, brânză, orez, fasole și sosuri. Cei interesați pot cumpăra o asemenea „bombă calorică” cu 150 de dolari și au șansa să câștige un premiu substanțial, dacă reușesc să consume produsul într-o singură oră, scrie time.com.

 

Mai exact, cel care consumă burrito-ul de 13 kg Grand Chingon într-o singură oră, va deține 10% din restaurantul respectiv. Pentru a vă face o idee, când a stabilit recordul mondial la consumul de burrito în primăvara acestui an, campionul Joey Chestnut a mâncat un produs de 6 kg. Dincolo de înfulecarea „shaormei” uriașe, concurentul va trebui să bea și o băutură margarita cu piper.

Proprietarul restaurantului specifică încă de la început că nu va fi responsabil pentru „moartea sau îmbolnăvirea” concurenților.

În ciuda avertismentului morbid, la concursul inedit s-au înscris numeroși participanți. „Miza este mare: 10% din restaurant. Dacă o să mănânci un burrito de 13 kg într-o oră, meriți un premiu pe măsură. Unele restaurante îți pun numele pe perete. Noi îți oferim peretele”, au declarat bucătarii de la Chingon.

Burrito-ul Gran Chingon va fi introdus în meniu în aceste zile și concurenții trebuie să respecte unele reguli. Ei vor achita o taxă de 150 de dolari pentru a participa la concurs, vor consuma burrito-ul de 13 kg și vor bea o băutură margarita Ghost Pepper. Totul trebuie înfulecat într-o singură oră (timpul se contorizează din momentul în care concurentul atinge burrito-ul). Orice pauză de baie sau eliminare a lichidelor va atrage de la sine descalificarea. În final, câștigătorul va deține 10% din restaurant.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele