Un sortiment de palincă de zmeură, produs într-o distilerie mică din Sfântu Gheorghe, a câștigat marele premiu al Festivalul Internațional al Palincii de la Gyula (Ungaria), la care au fost prezentate și testate peste 750 de produse, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Unul dintre asociații unei distilerii de palincă din Sfântu Gheorghe, Fustos Imre, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că la ediția din acest an a Festivalului Internațional al Palincii de la Gyula au participat opt țări, fiind prezentate și testate peste 750 de produse de la aproximativ 260 de producători.
Societatea din Sfântu Gheorghe a fost prezentă la acest festival cu 21 de produse, toate fiind medaliate.
De asemenea, în finală, unde au concurat doar campionii din categoriile lor, marele premiu a fost câștigat tot de către producătorii din Sfântu Gheorghe, cu un sortiment de palincă de zmeură.
Fustos Imre a povestit că a deschis distileria împreună cu asociatul său Dezso Tibor, fiind mai mult un hobby, dar acest lucru nu înseamnă că exclud posibilitatea ca în timp aceasta să devină o afacere.
„Suntem doi asociați, care avem cu totul și cu totul alt business și care am pornit pe acest drum ca un hobby. În prezent nu avem niciun angajat”, a afirmat el.
Fustos a spus că interesul lor a fost de a face un produs local de înaltă calitate, unul premium.
Cei doi oameni de afaceri din Sfântu Gheorghe au început această activitate anul trecut, când au produs 12 sortimente, între care palincă din afine, zmeură, pere, mere, caise, struguri, prune, vișine sau cireșe.
Întreprinzătorul și-a exprimat regretul că palinca nu este foarte bine promovată în România, deși este un produs tradițional.
„Sper să se dezvolte această piață și să fie din ce în ce mai mulți producători. Din păcate, foarte puțini intră pe piața comercială”, a adăugat el.