O pensiune din satul Rohia, situată la 3 km de Mănăstirea Rohia, unde a locuit și este înmormântat părintele Nicolae Steinhardt, este una dintre cele mai vizitate de turiști, care au făcut rezervări pentru perioada de Paște încă din luna decembrie 2018.
„Toată pensiunea este ocupată, rezervată total din luna decembrie 2018. Avem 28 de locuri de cazare în 13 camere, închiriate la un preț de 200 de lei pe noapte, pachetul de trei zile de Paște. Oferim turiștilor masă festivă de Paște cu preparate tradiționale – miel, sarmale, șuncă de porc, pălincă, iar în Vinerea Mare turiștii asistă la vopsirea ouălor roșii cu coji de ceapă. În noaptea de Înviere se merge pe jos sau cu mașina 3 km până la Mănăstirea Rohia pentru Slujba de Înviere. În ziua de Paști se merge la cimitirul din sat se dau ouă roșii peste morminte, așa este tradiția”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Iov Gherman, proprietarul pensiunii.
Potrivit acestuia, oaspeții pot face grătar sau pot sta în grădină, iar unele camere au balcon cu vedere la munte. Peste tot este conexiune WiFi gratuită.
O altă pensiune, din Călinești, oferă cazare cu demipensiune la un tarif de 250 lei/noapte/persoană, putând fi închiriată doar integral, unui singur grup.
„Prețul de închiriere integrală pentru 5 nopți unui grup de 12 persoane este 15.000 lei. Pachetul include masa festivă cu meniu care include platouri reci, ciorbă, miel umplut, sarmale, prăjituri, cozonaci, pâine de casă, dar și horincă, vin, bere. Pensiunea dispune de 12 locuri de cazare”, au spus reprezentanții pensiunii.
O altă pensiune din comuna Săpânța, unde se află Cimitirul Vesel, oferă cazare de Paști la un tarif de 180 lei/noapte/persoană pentru patru nopți, având 10 locuri de cazare.
„Pachetul include masă festivă cu bucate tradiționale – drob de miel, ciorbă, friptură de miel, cozonac, pască, toate stropite cu horincă și vin sfințit la biserica din Cimitirul Vesel”, au arătat reprezentanții pensiunii.
O pensiune din orașul Borșa oferă un pachet de Paști la un tarif de 300 de lei/ noapte/persoană, pentru un sejur de 4 nopți, cu masă festivă inclusă, respectiv aperitiv tradițional bogat, ciorbă de miel, friptură de miel la tavă, sărmăluțe la cuptor, pâine și prăjituri de casă, dar și afinată și horincă.