Prima pagină » Magazin » Pericolul din spatele unui produs pe care îl folosim atât la gătit, cât și în cosmetică

Pericolul din spatele unui produs pe care îl folosim atât la gătit, cât și în cosmetică

Pericolul din spatele unui produs pe care îl folosim atât la gătit, cât și în cosmetică
Uleiul de cocos este prezentat ca un fel de aur alb lichid. Este uimitor pentru păr și piele. Oamenii îl folosesc pentru tot, de la eliminarea machiajului la albirea dinților.Îl poți adauga la cafea, îl poți folosi la coacere în loc de unt sau de margarină. Cu toate astea, oamenii de știință sugerează că nu este mai bun decât alte uleiuri. De fapt, ar putea fi chiar mai rău.

Specialiștii de la American Heart Association cred, după ce au realizat nu mai puțin de șapte studii,  că oamenii ar trebui să renunțe la gătitul cu uleiul de cocos, pentru că acesta ar crește colesterolul rău. Potrivit studiului, uleiul de cocos conține, spre deosebire de alte produse similare,  aproximativ 82% grăsimi saturate. De fapt, uleiul de cocos are un procent mai mare decât grăsimea din carne de vită și untura de porc. Deși nu toate grăsimile sunt rele pentru organism, în cele din urmă ele se transformă în plăci pe artere și pot duce la boli de inimă.

Cu alte cuvinte, nu merită să dați bani în plus pentru uleiul de nucă de cocos, sperând că este cea mai sănătoasă opțiune. „Vă recomand să înlocuiți grăsimile saturate din alimentație cu grăsimi nesaturate, să alegeți uleiul în locul untului și alimente precum avocado, pește uleios, nuci și semințe, nu grăsimile saturate, cum ar fi prăjiturile, biscuiții, ciocolata și carnea grasă”, spune Victoria Taylor , unul dintre participanții la acest studio, pentru BBC.