Peștele care îți distruge sănătatea. Sigur îl consumi și tu
Nu e de mirare, deci, că galantarele cu heringi, crapi, hamsii, macrou și alte specii de pești sănătoase șomează și așteaptă mult și bine să le vină rândul, mai ales dacă ne gândim la prețul „gustosului” și accesibilului Pangasius.
Și, totuși, dacă ai ști de unde provine acest pește, te-ai mai încumeta să îl consumi, chiar dacă e așa de ieftin?
O scurtă documentare privind această specie hibrid de pește ne arată că provine din apele Vietnamului, mai exact din râul Mekong, pare-se cel mai poluat din cauza numeroaselor fabrici din apropierea acestuia, ale căror deșeuri ajung frecvent în apă.
De fapt, Pangasiusul nu a fost lăsat de mama-natură în aceste ape, ci a fost creat special pentru a supraviețui și a face treburi „murdare”. Mai precis, Pangasiusul este o găselniță a cercetătorilor chinezi, o încrucișare între mai multe specii de pește, care are o toleranță extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina și, mai mult, se hrănește cu acestea, în așa fel încât curăță apa de toate relele.
Citește în continuare pe csid.