Povestea lui Derek, bărbatul cu 500 de copii

Povestea lui Derek, bărbatul cu 500 de copii
Publicat: 03/08/2013, 16:55
Actualizat: 31/07/2014, 13:15

Cei care nu pot deveni părinți au în prezent la dispoziție soluții științifice sofisticate pentru a ajunge să aibă un copil. La începutul secolului al XX-lea, însă, în Marea Britanie exista un serviciu secret de donare de spermă la care puteau apela femeile care își doreau să devină mame, scrie Daily Mail.

Unul dintre pionierii planificării familiale a fost Helena Wright, un medic și autor de succes, care a asistat sute de femei ai căror soți întorși din Primul Război Mondial nu puteau procrea, ca urmare a ceea ce astăzi cunoaștem drept tulburarea de stres posttraumatic.

Helena a avut un mare succes în America și Europa cu o carte numită „Factorul sexual în căsătorie”, prin care și-a finanțat practica medicală inovatoare. Wright a deschis două clinici în Londra: una pentru femei din clasa celor privilegiați, în Knightsbridge, și una pentru cei săraci în Notting Hill.

Între 1914 și 1918, un milion de militari britanici au fost uciși în Franța și Belgia. Mai multe mii au fost răniți. Războiul a lăsat multe femei văduve și a condus la un deficit de potențiali soți.

Până în 1921, Marea Britanie a avut un excedent de 1,7 milioane de femei. Ele erau cunoscute sub numele de „mulțimea celor fără partener”. Nu e de mirare, în acest context, că în 1918 Helena Wright avea solicitări din partea mai multor sute de femei care au mărturisit că au nevoie de ajutor, notează sursa. Ele aveau nevoie de un donator de spermă, ceea ce la acea vreme nu exista, astfel cp Wright a înființat un serviciu secret de fertilitate.

În 1919, medicul a început să caute o persoană specială – cineva care ar fi putut fi tatăl copiilor femeilor care își doreau un copil fără legături emoționale. Avea nevoie de un bărbat înalt, chipeș, cu dantură frumoasă, inteligent, binecrescut, sănătos și viril.

Răspunsul s-a dovedit a fi un bărbat pe nume Derek. Derek se născuse în 1889 și, împreună cu fratele său, George, a fost crescut în Anglia și în ceea ce se numea atunci Ceylon, actuala Sri Lanka, unde tatăl său avea o plantație de arbori de cauciuc.

La vârsta de 19 ani, Derek, un bărbat chipeș și amuzant, cu o moralitate neconvențională, a fost trimis la Malaya pentru a conduce o altă plantație de cauciuc.

În 1918, Derek s-a întors în Anglia. El s-a căsătorit cu o tânără asistent[, Suzanne, care, un an mai târziu, i-a prezentat-o pe dr. Helena Wright. După ce prietenia lor s-a dezvoltat, Helena i-a mărturisit lui Derek că ea avea o listă cu numele a 1.000 de femei ai căror soți nu au putut avea copii, ca urmare a războiului. Iar Derek s-a gândit că el le-ar putea ajuta pe aceste femei.

Așa a luat naștere serviciul secret. Fiecare femeie care dorea să devină mamă și apela la acest serviciu semna un angajament că va păstra secretul și plătea 10 lire sterline ce intrau într-un fond care îi permitea Helenei să administreze serviciile și să acopere costurile de îngrijire prenatală în clinicile sale.

Fiecare femeie urma să trimită Helenei o telegramă cu datele ei optime pentru a concepe. Soții aveau opțiunea de a-l întâlni pe Derek sau de a pleca de acasă în ziua stabilită pentru vizita lui Derek.

Înainte de data aleasă, Helena trimitea o telegramă lui Derek. Noaptea, el se îmbrăca într-un costum negru, camașa albă și cravată cu buline, cu pălărie Homburg și o geanta neagra de piele care conținea o cămașă de noapte și o sticlă de coniac.

Derek a vizitat aproape 500 de femei în anii care au urmat. De fiecare dată când un copil se năștea în urma vizitei lui Derek, Helena îi trimitea lui Derek o telegramă.

De-a lungul carierei sale lungi, doctorul a atras controverse considerabile. Ea nu a făcut niciun secret din faptul că în patruzeci de ani a efectuat avorturi ilegale, iar în anii ’50 a fost „terță parte a adopțiilor”, mijlocind întâlnirea unor femei cu sarcini nedorite cu numeroase cupluri fără copii.

În cele din urmă, Helena a fost judecată pentru încălcarea Legii Adopțiilor și, în 1968, ea a pledat vinovat în instanță, dar a scăpat de condamnare.

Ea a continuat să lucreze și să călătorească până la vârsta de 93 de ani. Derek a murit în 1974.

Tags:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Ciclonul va face prăpăd în România! Va ploua cu 100 l/mp, comandamentul pentru Situații de...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Israelul monitorizează o uriașă armată masată la graniță, care așteaptă ordinele Hezbollah
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
O femeie din India a cerut divorțul la 40 de zile după nuntă pentru că...
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, consideră un păcat cununiile oficiate sâmbăta. „Cei care fac rămân mereu...
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei...
O femeie din Bacău și-a revenit inexplicabil din comă și a început să cânte. Cum...
Casa Verde 2024. Reacţia lui Răzvan, care n-a apucat să prindă fonduri, deşi avea totul...
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de...
Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv....
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
România se pregăteşte de ploile masive din weekend. Coduri emise de ANM şi INHGA. A...
Obiect CIUDAT, detectat pe radare în timp ce trecea pe lângă Pământ
Decizie pentru românii cu permis auto categoria B. Cine e obligat să facă iar ore...
Plata pensiilor pe luna octombrie. Pensionarii care vor primi mai mulți bani
Moment emoționant pe scena iUmor. Cătălin Bordea: „Ăsta este un moment pentru care ești recunoscător...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a...
Cine este Ruxandra și cu ce se ocupă nora foștilor soți, Alin Oprea și Larisa...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Cum afectează spațiul cosmic inima astronauților?