Cum să faci prăjituri de Revelion simplu și fără bătaie de cap.
PRĂJITURILE sunt nelipsite de la masa de REVELION. Pentru că preparatele care vor fi servite în seara de Anul Nou sunt destul de grele, specialiștii în nutriție recomandă deserturi ușor digerabile. Astfel, pentru a evita să ajungeți la Urgență din cauza unei indigestii optați pentru PRĂJITURI DE REVELION pe bază de fructe.
Mai jos puteți regăsi o rețetă de desert pentru masa de Anul Nou ușor de preparat și care este gata în maxim 20 de minute.
La Revelion cu elicopterul. Unde-și petrece ANUL NOU 2013 Traian Băsescu
REVELION 2013. Totul despre NOUL SEZON DE SCHI din România – pârtii, stratul de zăpadă, prețuri
Tort de ciocolată cu portocale – rețeta de PRĂJITURĂ DE REVELION
Ingredinete:
Pentru blat:
â— 150 de grame de nuci pecan,
â— 3 sau 4 curmale,
â— o linguriță de miere,
Pentru crema de ciocolată:
â— 200 de grame de caju înmuiat 6-8 ore,
â— 2-3 linguri ulei de cacao topit,
â— 4 linguri de cacao pudră,
â— 1/2 linguriță de vanilie bourbon pudră,
â— 3 linguri de miere sau alt îndulcitor,
â— apa (aproximativ trei sferturi de cană de 250 de mililitri).
Pentru crema de portocale:
â— 2 portocale întregi,
â— 200 de grame de caju,
â— 2 linguri de mac măcinat,
â— 2-3 linguri de ulei de cacao topit.
Mod de preparare:
Pentru început se pregătește blatul. Astfel, nucile pecan se macină la robot împreună cu curmalele. Apoi se adaugă și jumătatea de linguriță de miere ca să se lege mai bine blatul. Puteți hidrata un pic curmalele (2 ore) asfel nu veți mai avea nevoie de miere, pentru că vor fi mai lipicioase. Apoi, se tapetează forma de tort cu compoziția de blat. Din compoziția care a rămas puteți face câteva bombonele cu care puteți decorat tortul, la final. Pentru a face bomboanele pentru decorat, este indicat să adăugați peste compoziția rămasă o lingură de ulei de cacao și se pun în forma de bomboane la congelator.
PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou
MESAJE DE ANUL NOU. 10 URĂRI de REVELION transmise prin SMS prietenilor apropiați
Pentru a obține crema de ciocolată pentru această PRĂJITURĂ DE REVELION trebuie să mixați nucile caju la blender împreună cu apa. Când s-au mixat bine și s-a transformat într-o pastă, se adaugă cacao, mierea, vanilia și uleiul de cacao. Se amestecă bine crema și se toarnă în formă, peste blat.
Crema de portocale se obține mixând la blender nucile caju împreuna cu portocalele decojite. Dacă mai este nevoie de lichid mai adăugați câteva felii de portocale sau suc de portocale, până se blenduiește bine. Se adaugă și uleiul de cacao și apoi se toarnă trei sferturi din crema în forma de tort. Ultimul sfet de cremă îl amestecați cu cele 2 linguri de mac și îl adăugați deasupra PRĂJITURII DE REVELION, cu atenție, să nu se adâncească. Se nivelează suprafața tortului cu o spatulă.
Tortul de ciocolată cu portocale se ține la congelator peste noapte sau cel puțin patru ore, până se întărește crema. Când îl scoateți afară, asteptați 10-15 minute și apoi desprindeți forma. La final se decorează cu bomboanele făcute din compoziția blatului, iar pe deasupra se pudează puțină cacao.
În loc de cacao se poate folosi pudra de roșcove, mai ales dacă printre invitații la masa de REVELION se numără și copiii.
Sursă: Rețete cu gust
NOAPTEA DE ANUL NOU la Cluj-Napoca. Ce surprize de REVELION a pregătit primarul Boc
REVELION 2013. Lista restricțiilor de trafic în timpul petrecerilor de ANUL NOU din București
VREMEA în ianuarie, februarie și martie 2013. PLUS: Prognoza meteo de ANUL NOU
MESAJE DE ANUL NOU. Facebook lansează o aplicație specială pentru Anul Nou 2013
MESAJE DE ANUL NOU. Câteva exemple de urări care pot fi trimise prin SMS de Anul Nou