PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou

PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou
Publicat: 29/12/2012, 12:08
Actualizat: 24/12/2017, 11:22

PRĂJITURILE nu pot lipsi de pe masa de REVELION. Mai jos puteți regăsi două rețete simple pentru PRĂJITURI DE REVELION.

Pentru că preparatele specifice sărbătorilor de iarnă sunt unele bogate în grăsimi de origine animală, specialiștii în nutriție recomandă ca PRĂJITURILE DE REVELION să fie mai ușoare și pe bază de fructe.

Pentru a nu îngreuna și mai mult procesul digestiv, este indicat ca desertul pe care îl pregătiți pentru masa de Anul Nou să fie unul sărac în creme.

REȚETE DE REVELION. Cum poți prepara rapid salatele de boeuf, vinete sau ciuperci pentru masa de ANUL NOU

Prăjitură cu iaurt și fructe de pădure – Rețetă 1 de PRĂJITURI DE REVELION

Ingrediente:

● jumătate de pachet de foi de tort de tip pandișpan, moi,

● 500 de mililitri de iaurt,

● 300 de mililitri de frișcă lichidă, nebătută,

● 60 de grame de zahăr,

● 350 de grame de fructe de pădure proaspete sau congelate,

● un plic de gelatină,

● un plic de glazură de ciocolată.

Mod de preparare:

Pentru ca această PRĂJITURĂ DE REVELION să iasă cât mai bună, este indicat ca toate ingredientele să fie ținute la rece înainte de a începe prepararea PRĂJITURII DE REVELION, în special iaurtul și frișca.

Pentru început puneți gelatina într-o crăticioară, împreună cu câteva linguri de apă să se umfle. Iaurtul se amestecă cu zaharul și apoi bateți frișca spumă.

Gelatina se încălzește puțin, cât să se dizolve și cu grijă să nu fiarbă, pentru că la temperaturi foarte ridicate aceasta se distruge, iar prăjitura nu se va mai întări. Apoi, iaurtul, gelatina și frișca se amestecă bine până la omogenizare. Într-o tavă așezați o foaie de tort, peste care se toarnă crema și apoi se presară cât mai uniform fructele de pădure. Dacă se folosesc fructe congelate, nu amestecați prea mult, pentru că vor păta compoziția de iaurt.

Nivelați ușor cu o lingură și apoi acoperiți cu o altă foaie de tort. Apoi, lăsați la rece câteva ore întreaga compoziție. Dupa ce s-a întărit crema, se scoate din frigider și preparați glazura de ciocolată, conform instrucțiunilor de pe plic. Apoi, întindeți uniform glazura de ciocolată și lăsați-o să se întărească înainte să fie tăiată.

Sursă: Petit Chef

MESAJE DE ANUL NOU. Câteva exemple de urări care pot fi trimise prin SMS de Anul Nou

Prăjitură cu cremă de cocos – Rețetă 2 de PRĂJITURI DE REVELION

Ingredinete:

Pentru blat:

● un pachet de foi pișcot cu cacao.

Pentru cremă:

● 700 de mililitri de lapte de cocos,

● 70 de grame de amidon de porumb,

● 2,5 de linguri de zahăr,

● 70 de grame de ciocolată albă,

● 170 de grame de unt la temperatura camerei,

● 100 de grame de zahăr pudră,

● 5-6 linguri de nucă de cocos.

Mod de preparare :

Pentru început, amestecați 100 de mililitri de lapte de cocos cu zahăr și cu amidon de porumb. Restul de lapte trebuie pus într-o crăticioară. Apoi, adăugați în laptele de cocos ciocolata albă. Cele două ingredinete se pun pe foc mic. Când laptele dă în clocot, reduceți focul și adăugați amestecul de amidon amestecând până ce compoziția se îngroașă. Mai apoi, adăugați nuca de cocos și lăsați să se răcească. După aceea, mixați untul cu zahărul pudră și adăugați crema de lapte. Lăsați puțin compoziția să se răcească. Din când în când, mai amestecați în oală, pentru a evita apariția unei cruste deasupra.

Apoi, puneți pe o tavă de prăjituri o foaie de pișcot cu cacao, peste care adăugați umplutură, încă o foaie de pișcot și un alt strat de umplutură. Ultimul strat completat trebuie să fie cel de foaie de pișcot.

La final, lăsați PRĂJITURA DE REVELION la frigider pentru minim două-trei ore, timp în care crema se va întări. După ce prăjitura cu cremă de cocos s-a întărit puteți să o tăiați.

Sursă: EdithsKitchen.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
"Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Noul război ce stă să izbucnească. Au atacat azi dimineață. S-a declarat stare de urgență
Scandal pe locurile de parcare în București. Primăria anunță o restricție, șoferii se revoltă
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Mii de reactii controversate după ce Cristina Șișcanu a arătat cum folosește un lubrifiant: “Așa...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Care sunt plajele cu cel mai alb nisip din lume?