PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou

PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou
Publicat: 29/12/2012, 12:08
Actualizat: 24/12/2017, 11:22

PRĂJITURILE nu pot lipsi de pe masa de REVELION. Mai jos puteți regăsi două rețete simple pentru PRĂJITURI DE REVELION.

Pentru că preparatele specifice sărbătorilor de iarnă sunt unele bogate în grăsimi de origine animală, specialiștii în nutriție recomandă ca PRĂJITURILE DE REVELION să fie mai ușoare și pe bază de fructe.

Pentru a nu îngreuna și mai mult procesul digestiv, este indicat ca desertul pe care îl pregătiți pentru masa de Anul Nou să fie unul sărac în creme.

REȚETE DE REVELION. Cum poți prepara rapid salatele de boeuf, vinete sau ciuperci pentru masa de ANUL NOU

Prăjitură cu iaurt și fructe de pădure – Rețetă 1 de PRĂJITURI DE REVELION

Ingrediente:

● jumătate de pachet de foi de tort de tip pandișpan, moi,

● 500 de mililitri de iaurt,

● 300 de mililitri de frișcă lichidă, nebătută,

● 60 de grame de zahăr,

● 350 de grame de fructe de pădure proaspete sau congelate,

● un plic de gelatină,

● un plic de glazură de ciocolată.

Mod de preparare:

Pentru ca această PRĂJITURĂ DE REVELION să iasă cât mai bună, este indicat ca toate ingredientele să fie ținute la rece înainte de a începe prepararea PRĂJITURII DE REVELION, în special iaurtul și frișca.

Pentru început puneți gelatina într-o crăticioară, împreună cu câteva linguri de apă să se umfle. Iaurtul se amestecă cu zaharul și apoi bateți frișca spumă.

Gelatina se încălzește puțin, cât să se dizolve și cu grijă să nu fiarbă, pentru că la temperaturi foarte ridicate aceasta se distruge, iar prăjitura nu se va mai întări. Apoi, iaurtul, gelatina și frișca se amestecă bine până la omogenizare. Într-o tavă așezați o foaie de tort, peste care se toarnă crema și apoi se presară cât mai uniform fructele de pădure. Dacă se folosesc fructe congelate, nu amestecați prea mult, pentru că vor păta compoziția de iaurt.

Nivelați ușor cu o lingură și apoi acoperiți cu o altă foaie de tort. Apoi, lăsați la rece câteva ore întreaga compoziție. Dupa ce s-a întărit crema, se scoate din frigider și preparați glazura de ciocolată, conform instrucțiunilor de pe plic. Apoi, întindeți uniform glazura de ciocolată și lăsați-o să se întărească înainte să fie tăiată.

Sursă: Petit Chef

MESAJE DE ANUL NOU. Câteva exemple de urări care pot fi trimise prin SMS de Anul Nou

Prăjitură cu cremă de cocos – Rețetă 2 de PRĂJITURI DE REVELION

Ingredinete:

Pentru blat:

● un pachet de foi pișcot cu cacao.

Pentru cremă:

● 700 de mililitri de lapte de cocos,

● 70 de grame de amidon de porumb,

● 2,5 de linguri de zahăr,

● 70 de grame de ciocolată albă,

● 170 de grame de unt la temperatura camerei,

● 100 de grame de zahăr pudră,

● 5-6 linguri de nucă de cocos.

Mod de preparare :

Pentru început, amestecați 100 de mililitri de lapte de cocos cu zahăr și cu amidon de porumb. Restul de lapte trebuie pus într-o crăticioară. Apoi, adăugați în laptele de cocos ciocolata albă. Cele două ingredinete se pun pe foc mic. Când laptele dă în clocot, reduceți focul și adăugați amestecul de amidon amestecând până ce compoziția se îngroașă. Mai apoi, adăugați nuca de cocos și lăsați să se răcească. După aceea, mixați untul cu zahărul pudră și adăugați crema de lapte. Lăsați puțin compoziția să se răcească. Din când în când, mai amestecați în oală, pentru a evita apariția unei cruste deasupra.

Apoi, puneți pe o tavă de prăjituri o foaie de pișcot cu cacao, peste care adăugați umplutură, încă o foaie de pișcot și un alt strat de umplutură. Ultimul strat completat trebuie să fie cel de foaie de pișcot.

La final, lăsați PRĂJITURA DE REVELION la frigider pentru minim două-trei ore, timp în care crema se va întări. După ce prăjitura cu cremă de cocos s-a întărit puteți să o tăiați.

Sursă: EdithsKitchen.ro

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Când se anunță rezultatele finale la prezidențiale 2024? S-au numărat 99,83% din secțiile de votare
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Se schimbă permisele, cu examen auto susținut din nou obligatoriu. Ce șoferi îl vor da
Drama haiducului neînfricat, iubit de toți românii. Domnițele oftau după el. A murit în condiții...
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Savantul român care a salvat mii de vieţi prin „Marea experienţă românească”