Prima pagină » Magazin » Prima ediție a BurgerFest, la București

Prima ediție a BurgerFest, la București

Prima ediție a BurgerFest, la București
Prima ediție a BurgerFest, un eveniment dedicat acestui preparat culinar, se va desfășura între 22 și 24 mai, la Verde Stop din București, unde un juriu format din profesioniști din industrie va acorda premiul pentru "cel mai bun burger".

Deși burgerul este un preparat clasic american, în România, până nu demult, acesta a fost mai degrabă asociat cu industria fast food. Însă, de câțiva ani, cea mai mare parte a localurilor populare din România au început să se mândrească cu aceste preparate, în varianta homemade, cu ingrediente de calitate și rețete tot mai variate.

Drept urmare, pentru ca oamenii să se bucure cât mai mult de delicioșii burgeri oferiți de restaurantele din întreaga țară, BurgerFest a decis să le adune pe toate într-un singur loc. Primul eveniment major dedicat acestor preparate va avea loc între 22 și 24 mai, în București, la Verde Stop, în zona Barbu Văcărescu.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, prima ediție BurgerFest își propune trei lucruri. În primul rând, să aducă în fața publicului cele mai gustoase și aspectuoase preparate culinare ale genului, pregătite de bucătari talentați din localuri care au acest produs în meniu în mod obișnuit. Acest lucru înseamnă că, în fiecare zi de BurgerFest, publicul va putea alege din cea mai variată ofertă de burgeri pe care o poate avea la dispoziție, într-un singur loc.

În al doilea rând, BurgerFest va acorda titlul de „cel mai bun burger” în cadrul unei competiții unde sunt invitate toate localurile de profil, împreună cu bucătarii lor.

Nu în ultimul rând, BurgerFest propune o experiență diferită pentru un weekend în București: trei zile petrecute într-o zonă cu verdeață, cu multă muzică bună, concerte, cu delicatese culinare și experiențe gastronomice, cu jocuri și concursuri.

Juriul competiției va fi format din persoane relevante din domeniul culinar, ale căror realizări îi recomandă ca buni judecători pentru asemenea preparate. Pentru asigurarea unei jurizări obiective, aceasta se va face „blind” – fără ca juriul să știe cui aparține preparatul în cauză – și vor fi punctate gustul, metoda de gătire și aspectul fiecărui preparat în parte.

O competiție similară va fi disponibilă și amatorilor, bucătari ocazionali, oameni care au convingerea că gătesc bine și cred că pot oferi un preparat gustos si inspirat. Pentru această categorie, juriul va fi format din reprezentanți ai localurilor prezente în competiția dedicată profesioniștilor.

Înscrierile pentru această categorie pot fi făcute trimițând un e-mail la adresa [email protected], care să conțină date personale și o fotografie relevantă. Locurile sunt limitate la 16 persoane, iar termenul maxim de înscriere este 8 mai. Dacă numărul de persoane înscrise va fi mai mare, se va organiza în prealabil un turneu de calificare.

În perioada imediat următoare organizatorii vor anunța și numele artiștilor care vor concerta la BurgerFest și componențele finale ale celor două jurii, atât pentru competiția profesioniștilor, cât și pentru cea a amatorilor.

Accesul la BurgerFest se face pe baza de bilet, prețul fiind de 15 lei pe zi și de 39 de lei pentru cele trei zile de eveniment.

Începând din prima săptămână a lunii mai, abonamentele pe trei zile vor fi disponibile online, în rețelele MyTicket.ro și Iabilet.ro.