Primul burger in vitro din lume, de 250.000 de euro, a fost degustat luni
Primul burger artificial din lume, a cărui carne provine din celule stem prelevate de la bovine și crescute în laborator, a fost preparat și degustat luni, la Londra, scrie BBC.
Burgerul, care a costat nu mai puțin de 250.000 de euro, a fost creat de o echipă de cercetători de la Universitatea Maastricht din Olanda. Cercetătorii au adăugat caramel, pesmet, șofran și suc de sfeclă roșie peste carnea artificială, pentru a oferi acesteia mai mult gust și miros.
Burgerul, cu o greutate de 142 de grame, a fost preparat de șeful echipei de cercetători din Olanda, iar cei care l-au degustat au fosti un jurnalist și un sponsor al evenimentului din Londra.
Dacă burgerul artificial se va dovedi un succes, acesta ar putea înlocui carnea naturală și ar putea deveni o soluție pentru eradicarea foametei. Specialiștii sunt de părere că, dacă produsul este considerat sigur pentru consum și are o valoare nutrițională apropiată cărnii naturale, carnea artificială ar putea apărea în magazine în 10-20 de ani.