După două sezoane în care MASTERCHEF a schimbat viețile concurenților și i-a transformat în staruri ale bucătăriei și după un sezon în care vedetele au trecut la cratiță, emisiunea de la ProTV va condimenta din nou serile de marți ale românilor.
Prima ediție a noului sezon va aduce cu ea și o premieră: primul concurent din istoria show-ului de la ProTv care reușește să îi impresioneze până la lacrimi pe toți trei jurații. Cu o poveste impresionantă și un preparat simplu, dar corect gătit, acest concurent își va condimenta cu multă emoție prezența în fața juraților și va reuși să le smulgă lacrimi, la propriu.
„Este cel mai inedit și cel mai bun preparat mâncat vreodată”, va spune chef Bontea, care nu își va putea reține lacrimile, iar chef Scărlătescu va aplauda cu generozitate. La rândul lui, impresionat de gustul impecabil descoperit într-o farfurie simplă, chef Dumitrescu va recunoaște: „Sunt cel mai fericit că fac parte din acest juriu și că pot să gust minunății de genul ăsta. Este primul concurent din istoria MASTERCHEF România care a reușit să facă jurații să plângă. Este singurul concurent de până acum care ne-a adus lacrimi în ochi”.
Despre ce concurent este vorba, care este povestea lui și cu ce farfurie se va prezenta, telespectatorii Pro Tv vor descoperi în prima edițtie MASTERCHEF, SEZONUL 3.
Jurații nu se dezmint, însă, nici în acest sezon și, deși pot fi impresionați de un preparat delicios cu o poveste emoționantă, vor arăta încă din prima ediție că în bucătăria MASTERCHEF nu e loc de joacă. Așa se face că la preselecții vor exista și multe preparate care vor ajunge direct în coșul de gunoi, însoțite de critici acide. „Băiete, mâncarea ta este sărată în draci”, îl va certa chef Scărlătescu pe un pretendent la șorțul MASTERCHEF. „Legume gratinate în tigaie, vreau să o văd și pe asta”, va spune ironic chef Bontea în fața unui alt concurent. „Nu ați înțeles nimic de trei sezoane”, va adăuga el nervos.
În prima ediție, în fața juraților vor fi etalate farfurii variate, îndelung muncite, de la deserturi sofisticare care vor gâdila papilele gustative ale celor trei chefi, până la fripturi corect gătite, preparate chinezești care vor sfârși la coșul de gunoi sau un pepene sculptat. Câte dintre ele vor fi însă răsplătite cu mult râvnitul șorț MASTERCHEF, telespectatorii ProTv vor afla în prima ediție din acest sezon, marți, 18 martie, de la 20.30.
Cu concurenți unul și unul, probe care mai de care mai solicitante, deplasări inedite și ingrediente care îi vor uimi nu numai pe cei intrați în competiție, ci și pe telespectatori, noul sezon MASTERCHEF este gata să pună pe jar cele mai alese gusturi.
„De la an la an concurenții vin mai pregătiți sau, mai bine zis, mai deciși să arate că sunt cei mai buni. Asta face ca spectacolul să fie superb și, mai ales, diferit. Și noi suntem nerăbdători să vedem ce iese la final”, mărturisește Cătălin Scărlătescu.
La rândul lui, Florin Dumitrescu e nerăbdător să descopere noi talente care, odată trecute prin focurile bucătăriei MASTERCHEF, să poata ajunge să semneze meniuri în restaurante de top din țară, așa cum s-a întâmplat cu o parte din concurenții primelor sezoane. Chef Sorin Bontea e la fel de pregătit să coacă la foc iute răbdarea concurenților și să le pună la grea încercare talentul și pasiunea pentru bucătărie.