Prima pagină » Magazin » Primul MASTERCHEF al României, Petru Buiuca, la șase luni după ce a câștigat showul de la PRO TV

Primul MASTERCHEF al României, Petru Buiuca, la șase luni după ce a câștigat showul de la PRO TV

Ce s-a ales de tânărul care, în urmă cu șase luni, a concurat în cunoscutul show culinar. Vezi ce face ACUM Petru Buiuca!

După ce a câștigat primul sezon al show-ului de cooking MASTERCHEF, Petru Buiuca și-a văzut visul împlinit: a putut să-și ajute familia, și-a deschis o afacere culinară online – photobites.ro, a mers la numeroase evenimente și demonstrații culinare.

În plus, câștigătorul de la MASTERCHEF a plecat în Franța, pentru a „fura” toate secretele gastronomiei locale. De acolo, Petru mărturisește că această experiență este exact așa cum și-a imaginat: „frumos și chiar divin”. „Curat și civilizat. Mâncarea te face să te simți ca un rege, fie că mănânci la restaurante de lux, fie că iei o clătită de pe stradă. Visul francez ar trebui să existe în fiecare gurmand, căci cel puțin odata în viața acesta ar trebui să vină în Franța, așa cum credincioșii merg la Mecca sau Vatican”, povestește Petru Buiuca despre Franța

În Rabastens, câștigătorul de la MASTERCHEF a luat la pas bistrourile și restaurantele în care și-a găsit inspirația culinară, la Toulouse s-a întâlnit cu verișoara sa, iar în Limoge a gătit pentru studenții internaționali de la Facultatea din Limoges, la o seară cu specific românesc.

Petru nu s-a dat în lături să încerce în rețetele pe care le-a pregătit diverse produse locale, precum brânza brie, camembert, unt din Limoges, guacamole, salam local și fructe de mare.

Apoi a vizitat măcelariile franțuzești, „care se numesc boucherie și unde îți vând și 20 de grame de ceva, orice, dacă vrei”. În plus, Petru Buiuca s-a întâlnit lângă Limoge și cu un maestru bucătar care a lucrat la un restaurant cu stele Michelin și care l-a ajutat cu sfaturi și rețete prețioase. Foarte încântat de experiența culinară pe care o trăiește acolo, câștigătorul de la MASTERCHEF abia așteaptă să se întoarcă în țară și să pună în practica tot ce a învățat, însa, la fel de mult își dorește să plece din nou acolo pentru o nouă perfecționare.

După un prim sezon cu audiențe spectaculoase, competiția culinară va reveni la ProTv la începutul anului următor. Românii au fost total cuceriți de rețeta MASTERCHEF și așteaptă cu nerăbdare să se reîntâlnească cu juriul căruia nu-i lipsește nici sarea, nici piperul: Chef Cătălin Scărlătescu, Chef Florin Dumitrescu și Chef Sorin Bontea.

Recomandarea video

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
”Măgărie”. Supărare mare după ce Alessia Pop a câștigat Vocea României
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată