Prima pagină » Magazin » PRODUSUL care crește riscul de atac cerebral cu 83%

PRODUSUL care crește riscul de atac cerebral cu 83%

PRODUSUL care crește riscul de atac cerebral cu 83%

Consumul frecvent de băuturi carbogazoase cu zahăr crește cu 83% riscul femeilor de a face un atac cerebral ischemic (cauzat de blocarea unui vas sangvin), arată un studiu realizat de Jurnalul American de Nutriție și citat de Huffington Post.

Studiul, desfășurat în Japonia, s-a întins pe nu mai puțin de 19 ani, între 1990 și 2008. La cercetare au participat 39.768 de bărbați și femei, dintre care 453 au avut probleme ischemice la inimă, iar 1.922 au suferit un atac cerebral ischemic.

Acesta este cel de-al doilea studiu publicat în 2012 care face legătura între consumul de băuturi carbogazoase cu zahăr și problemele cardiace sau cerebrale.

„Concluzia e logică: băuturile carbogazoase cresc riscul de obezitate și diabet, deci cresc și riscul de probleme cardiovasculare”, a explicat Adam Bernstein, unul dintre doctorii implicați în studiu.