În perioada următoare numărul indigestiilor și a comelor alcoolice vor crește, motiv pentru care specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Paște.
Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele care au ținut post înaintea Sărbătorilor Pascale. Reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Astfel, specialiștii recomandă să evitați abuzurile.
Mai mult, această alimentație trebuie evitată, pe cât posibil, de persoanele care suferă de afecțiuni difestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice.
Persoanele care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără și cele bogate în grăsimi sau sărate.
Mai jos regăsiți o serie de recomandări ale ministerului Sănătății în perioada Sărbătorilor Pascale.
â— Persoanele care au ținut post trebuie să nu abuzeze de produsele tradiționale. Este indicat ca aceste persoane să reintroducă treptat alimentele de origine animală în dieta lor, pentru a evita indigestiile.
â— Carnea și preparatele din carne de miel trebuie achiziționate de la comercianți autorizați care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor. În caz contrar riscul apariție intoxicațiilor alimentare este destul de ridicat.
â— Alimentația în perioada Sărbătorilor Pascale trebuie să fie diversificată și să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe și produse lactate.
â— Hidratarea joacă un rol esențial, mai ales că temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate. Astfel, este recomandat să beți zilnic doi litri de apă. Evitați să abuzați de alcool.