REȚETĂ. Cum poți să îți faci caramele acasă
Pentru a face caramele acasă ai nevoie de sirop de porumb sau de glucoză, unt, lapte condensat, zahăr alb, zahăr brun și sare. Deținătorul canalului de YouTube Todd”s Kitchen a publicat un filmuleț în care exemplifică cum putem face caramele acasă, urmând etapele unei rețete simple, scrie Viral Nova.
Ingrediente:
â— jumătate de ceașcă de sirop de porumb sau de glucoză,
â— 100 de grame de unt,
â— jumătate de cană de lapte condensat dulce,
â— jumătate de cană de zahăr alb,
â— jumătate de cană de zahăr brun,
â— un vârf de cuțit de sare.
Mod de preparare:
Într-un castron se pune siropul de porumb sau de glocoză, peste care se adaugă untul care a fost topit în prealabil, laptele condensat, zahărul alb, zahărul brun și sarea. Toate ingredientele se amestecă până se obține o pastă omogenizată.
Apoi, se ia un vas pătrat în care se pune o foaie de copt, iar mai apoi se toarnă pasta obținută și se bagă la frigider, preț de câteva minute, până când pasta se întărește.
Castronul în care s-a pregătit pasta pentru caramele se spală imediat, deoarece odată ce se întărește va fi foarte greu de înlăturat.
Când s-a întărit pasta pentru caramele se scoate de la frigider și se taie în pătrățele mici.