Friptura de porc în foi de varză poate reprezenta un fel principal ce poate fi servit chiar în ziua de Crăciun. Gustul inconfundabil al cărnii de porc capătă o savoare aparte odată cu îmbrăcarea ei în foi de varză, notează Rețeta perfectă.
INGREDIENTE FRIPTURĂ DE PORC ÎN FOI DE VARZĂ
â— 1 varăză murată,
â— 1 kilogram de carne de porc,
â— 12 felii subțiri de slănină de porc,
â— 1 căpățână de usturoi,
â— 30 grame de unt,
â— 1 pahar de vin alb,
â— un praf de piper,
◠½ linguriță de cimbru,
◠½ legătură de mărar,
â— 1 praf de Ienibahar,
â— 1 linguriță de delicat.
MOD DE PREPARARE FRIPTURĂ DE PORC ÎN FOI DE VARZĂ
Pentru prepararea fripturii de porc în foi de varză trebuie să alocați în jur de 90 de minute. Din ingredientele menționate mai sus veți obține 10 porții de friptură de porc în foi de varză.
Astfel, pentru început trebuie să spălați carnea de porc, o puneți la fiert la foc mic, în apă cât să o acopere, în care ați dizolvat condimentul din legume. În timp ce se fierbe carnea, desfaceți varza în foi și, dacă este prea sărată, lăsați-o la desărat în apă rece. Apoi, lăsați carnea să se răcească în apa în care a fiert, apoi scurgeți-o, porționați-o și presărați feliile de carne cu sare și condimente după gust.
După aceea, înveliți fiecare bucată de carne într-o felie de slănină, apoi în foaie de varză. Într-o cratiță cu unt topit, înăbușiți cățeii de usturoi necurățați de coajă, împreună cu pachețelele astfel pregătite. Apoi, turnați câte puțină zeamă în care a fiert carnea, apoi acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o să fiarbă la foc mic, timp de 40 de minute.
Friptura de porc în foi de varză stropiți-o cu vin și introduceți cratița în cuptor, pentru încă 10 minute. Restul rețetei de friptură de porc în foi de varză citiți pe Rețeta perfectă.