Tortul de iaurt cu piersici poate reprezenta desertul perfect în perioada Crăciunului, având în vedere că în această perioadă a anului obișnuim să mâncăm preparate grele. Fructele din tortul de iaurt cu piersici va ajuta la procesul de digestie, scrie Rețeta perfectă. Acesta este recomandat la o oră după servirea mesei principale, pentru a se evita indigestia.
INGREDIENTE TORT DE IAURT CU PIERSICI
â— 5 pachete mari cu biscuiți,
â— o jumătate de sticluță de esență de vanilie,
â— 1 pliculeț de gelatină roșie,
â— 600 grame de iaurt,
â— 1 conservă mare de piersici,
â— 10 grame de pudră de gelatină,
â— 400 de smântână pentru frișcă,
â— 300 de grame de unt,
â— 200 grame + 2 linguri de zahăr,
â— 1 pliculeț de zahăr vanilat,
â— 1 pliculeț de întăritor de frișcă.
MOD DE PREPARARE TORT DE IAURT CU PIERSICI
Se mixează biscuiții în robot cât mai fin. Separat, se topesc la bain-marie 200 grame de unt și se toarnă peste biscuiți. Se frământă cu mâinile până se îmbibă bine toți biscuiții și amestecul ajunge să arate ca nisipul ud. Se adaugă un pliculeț de zahar vanilat și se mai frământă puțin. Se pune amestecul de biscuiți într-o tavă cu pereții detașabili și se nivelează bine cu degetele să fie compact. Se dă la frigider jumătate de oră sau la congelator 15 minute.
Se freacă untul rămas cu 200 grame de zahăr până rezultă o cremă suficient de fină. Peste această cremă se adaugă esența de vanilie și se omogenizează. Se mixează smântâna de frișca împreună cu un pliculeț de întăritor de frișcă.
Peste crema de unt cu zahăr se adaugă iaurtul și se amestecă bine să se omogenizeze. Se taie piersici cubulețe și se adaugă în crema de iaurt. Se adaugă și frișca și se amestecă de jos în sus până se încorporează.
Se pune gelatina la înmuiat în apă rece în jur de 10 minute. Pliculețul de glazură roșie sau albă, după preferințe. Se amestecă cu două linguri de zahăr și cu 250 grame apă sau 270 grame sirop de la piersicile din conservă. Gelatina se pune la topit pe bain-marie – fără ca vasul cu gelatină să atingă apa de dedesubt și fără ca gelatina să fiarbă. După ce gelatina a devenit lichidă, se adaugă treptat în crema de iaurt cu frișca și fructe, se amestecă, apoi crema se toarnă peste blatul de biscuiți scos din frigider sau congelator.
Tortul de iaurt cu piersici se ornează cu feliuțe frumoase de piersici și la final, se toarnă de la mijloc spre margini, glazura de gelatină roșie sau albă.
Mai multe despre cum se face tortul de iaurt cu piersici pe Rețeta perfectă.