REȚETĂ. Cum se gătesc CÂRNAȚII CU SFECLĂ
Cârnații cu sfeclă pot părea un preparat neobișnuit, însă această combinație este ușor digerată de către organism. Cârnații cu sfeclă pot fi serviți pe post de aperitiv. Rețeta perfectă scrie că acest preparat este ușor de realizat și este gata în mai puțin de o oră.
INGREDIENTE CÂRNAȚI CU SFECLĂ:
â— 4 bucăți de sfeclă roșie,
â— 500 de grame de cârnați,
â— 1 linguriță de făină,
â— 1 linguriță de oțet,
â— 1 ceașcă de ulei de floarea soarelui,
â— 2 lingurițe de miere sau zahăr,
â— 1 cană de supă de zarzavat sau de apă.
MOD DE PREPARARE CÂRNAȚI CU SFECLĂ:
Pentru început, cârnații se prăjesc în ulei fierbinte, iar apoi se scot pe o farfurie și se servesc cu piure de sfeclă pregătit astfel: se fierbe sfecla și se cureță de coajă. Apoi, sfecla se dă pe răzătoarea cu găuri mari.
Pentru cârnații cu sfeclă aveți nevoie și de un sos. Acesta se prepară din linguriță cu făină și cană cu supă de zarzavat sau apă, peste care se adaugă un praf de sare, se îndulcești sosul cu miere și se răstornă peste sfeclă.
Mai multe despre cum se prepară cârnații cu sfeclă puteți citi pe Rețeta perfectă.