Prima pagină » Magazin » Rețeta de pască a lui chef Adi Hădean | Cele 3 trucuri ale fostului jurat Masterchef de la Pro TV

Rețeta de pască a lui chef Adi Hădean | Cele 3 trucuri ale fostului jurat Masterchef de la Pro TV

Rețeta de pască a lui chef Adi Hădean | Cele 3 trucuri ale fostului jurat Masterchef de la Pro TV
SURSA FOTO: adihadean.ro

Chef Adi Hădean a detaliat pe blogul personal rețeta sa de pască, despre care spune că „e doar o prăjitură cu brânză și stafide, dacă nu duci pasca la biserică în ziua de Paști, să o sfințească popa”.

Bucătarii amatori – cei cărora li se adresează fostul jurat Masterchef pe blogul personal cu specific culinar – pot prepara o pască delicioasă de Paște urmând câțiva pași foarte simpli. Pasca lui Adi Hădean se face cu aluat pentru cozonac și se umple cu brânză de vaci amestecată cu ou și altele.

Bucătatarul profesionist enumeră ingredientele și detaliază fiecare etapă:

  • Mai întâi puneți drojdia (10 grame) la înmuiat în lapte cu zahăr, „să prindă viață și spor”.
  • Pentu prepararea aluatului este nevoi de făină (500 de grame), trei lingurițe de zahăr, un ou, coaja unei lămâi (poate fi și verde).
  • Mai e nevoie de lapte, unt și zahăr pentru frământat.

Toate ingedientele se amestecă pe foc, să se topească untul.

„E important să nu fie prea cald laptele când frământați pentru că drojdia ar putea avea de suferit. Dacă puteți ține mâna-n lapte, e în regulă, e potrivit de cald. Cantitatea de unt topit cu lapte ar trebui să fie cam jumătate din cantiatatea de făină. Poate varia, în funcție de caliatatea făinii, dar nu cu mult”, explică chef Adi Hădean.

Toate ingredientele se frământă într-un aluat moale, aproximativ un sfert de ceas, apoi se lasă sub un ștergar curat să crească, timp de aproximativ o jumătate de ceas.

În paralel se prepară umplutura, pentru care e nevoie de:

  • brânză de vaci (300 de grame)
  • o cană de zahăr
  • stafide
  • coajă de lămâie
  • două ouă
  • lapte cu unt (a mai rămas de la aluat)
  • trei linguri de făină.

Se poate amesteca umplutura cu un tel, cu mâna sau cu un blender, ultima variantă fiind cea recomandată de chef Adi Hădean, pentru a obține o pastă omogenă.

Apoi, după de aluatul s-a oprit din crescut, se ia o tavă pentru cuptor (rotundă), se unge cu unt și se tapetează cu făină.

„Din aluat (mai puțin o parte mică, pe care o folosiți mai târziu) întindeți o foaie groasă de un centimetru (e nevoie de grosimea asta, pasca trebuie să crească și dacă nu are de unde, nu crește) care se așază pe fundul tăvii. Umplutura se toarnă peste aluat. Aluatul rămas se răsucește în fuioare groase de un deget, care apoi se răsucesc asemeni unui șnur. Cu șnurul obținut se decorează pasca, pe care o ungeți apoi cu ou bătut. Asta îi va da luciu după”, explică Adi Hădean https://www.adihadean.ro/04/17/pasca-pas-cu-pas/

Ultima etapă: pasca se lasă în cuptor pentru 40 de minute la 150 de grade Celsius.

Mariana Predescu a absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste zece ani în mai multe redacții online din România. Face parte din echipa GÂNDUL.RO din 2020 și urmărește ... vezi toate articolele