Rețetă mucenici muntenești, fierți. Ce să pui în zeamă ca să aibă o AROMĂ deosebită
Mucenici muntenești, fierți în zeamă aromată, cu nucă măcinată, coajă de lămâie și scorțișoară – vezi cum se prepară simplu și rapid acest desert delicios!
Chiar dacă nu mi se par la fel de grozavi ca „sfințișorii” moldovenești din aluat, bine însiropați și cu multă nucă și miere, acești mucenici fierți muntenești pot fi luați în calcul atunci când nu vrei să pierzi vremea cu frământatul și coptul. Și sunt o variantă mult mai „cinstită” de desert când ți-e poftă de ceva dulce, dar parcă nu ai vrea să mănânci napolitanele de post pline de ingrediente dubioase din comerț.
Iată cât de rapid se prepară acești mucenici muntenești fierți, cu tot felul de arome care inundă casa și vestesc venirea primăverii!
Mucenici fierți muntenești: ingrediente necesare
- 100 de grame de mucenici mici tip paste (se găsesc la pungă de 200 de grame cel mai frecvent)
- 50 de grame de nucă măcinată (poți înlocui cu migdale sau alune de pădure)
- 1 litru de apă
- 3 linguri de… VEZI CONTINUAREA: Rețeta completă de mucenici muntenești, fierți. Ce să pui în zeamă ca să aibă o aromă deosebită.
sursa foto: Shutterstock