Elena Lasconi, câștigător MasterChef la€“ Probă celebrității oferă pentru gândul rețeta unui desert favorit de Paște – o prăjitură cu brânză dulce, „un fel de pască mai modernă și muuult mai ușor de preparat”.
„Voi păstra formă rotundă și procedez așa: amestec 1 kg de brânză de vaci, 250 gr zahăr tos, 50 gr lămâie (portocală) confiată tăiată mărunt, 100 gr stafide macerate în prealabil în rom, semințele dintr-o păstaie de vanilie.
Tapetez cu hârtie pergament o formă de copt rotundă (că cea de tort) și adaug amestecul de brânză. Deasupra fac un pandișpan din 6-7 ouă. Ingredientele pe care le folosesc pentru prepararea pandișpanului trebuie să fie la temperatură camerei. Bat albușurile tare cu 200 gr zahăr, adaug 200 gr făină (proaspăt cernută). Nu folosesc praf de copt!
Pun compoziția de pandișpan peste brânză și o dau la cuptor la 200 grade Celsius. În primele 15-20 de minute NU trebuie deschis cuptorul pentru că riscați să compromiteți întreagă prăjitură. Pasca va fi gata în momentul în care vedeți că începe să se desprindă ușor de pe margine și are o culoare aurie. Când e gata, pun platoul de ceramică (în care vreau să scot pască) peste partea superioară a formei de copt și prind cu două mănuși groase de bucătărie formă și platoul și întorc prăjitură cât este fierbinte. Operațiunea trebuie făcută foarte repede și cu atenție. Zerul din brânză este foarte fierbinte și va puteți frige. Este delicioasă, însiropata și mult mai ușor de făcut comparativ cu pască clasică. Se poate servi cu puțină frișcă proaspătă”.