REȚETE DE PAȘTE. Desert de MasterChef: Spumă de portocale și Grand Marnier, rețeta Aidei Parascan
Ingrediente:
4 portocale, 4 ouă, 200 g zahăr, 200 ml lapte, 200 ml apa, 1 pahar de Grand Marnier (pentru 4 persoane).
Mod de preparare: Într-o caserolă se toarnă laptele, se adaugă coajă de la 2 portocale și 120 g zahăr. Amestecați și fierbeți.
În altă oală puneți gălbenușurile, peste care turnați laptele fierbinte puțin câte puțin, continuând să amestecați până devine o cremă mai densă. Lăsați să se răcească, după care incorporați albușurile bătute spumă densă și lichiorul. Puneți compoziția într-o formă și dați la congelator 6 ore. Celelalte 2 portocale se curăță și se tăie fâșii. Într-o oală puneți apa și 80 g zahăr și coajă de la portocale, lăsați la fiert până devine totul transparent și cremos. Tăiați spumă și acoperiți cu sirop. Decorați cu portocală zaharisita. Poftă bună!