REȚETE DE PAȘTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Ingrediente: cotele de miel, alune de pădure, fistic, nuci, semințe negre de susan, mazăre, ceapă, unt, adrei gras, sfeclă roșie, sare de mare, smântâna de gătit și ficat de gâscă.
Mod de preparare:
Cotletele de miel de pun pe grătar cât să prindă față, apoi de dau la cuptor.
Pentru crustă: alunele de pădure, fisticul, nucile și semințele de susan se pisează.
Piure de mazăre: “ mazărea se călește în unt, cu ceapă, apoi se adaugă puțină apa. Când e gata se pasează pentru a obține piureul, apoi se da prin sită.
Coulli de ardei: “ Ardeiul gras (eu am folosit roșu) se coace pe plită, apoi se curată de coajă și semințe și se pune la blender. Și gata, ați obținut coulli de ardei.
Jeleu de sfeclă roșie: Bucățile de sfeclă se fierb în apa, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoară printr-o sită, se îngroașă compoziția cu amidon.
Coteletele de miel deja preparate de scufundă în compoziția de sfeclă roșie, apoi se tăvălesc prin compoziția pentru crustă.
Spumă de foie gras: Se pune smântâna în cratiță, se adaugă ficatul, se lasă la foc mic până când ficatul se topește, apoi compoziția se pune în blender, după care se strecoară și ajunge în sifon (puteți folosi unul pentru frișcă).
Sfatul lui Chef Scărlătescu: Pentru plating aveți liber la imaginație. Eu am folosit o eprubetă pentru coulli de ardei, iar pentru decor sare de mare și câteva semințe, alune, fistic.
Un alt preparat recomandat de chef Scărlătescu în această perioadă este stufatul „ca la bunica”. Cum se prepară, vedeți în acest video.