Prima pagină » Magazin » REȚETE DE PAȘTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Rețeta secretă a lui Chef Sorin Bontea: Friptură de miel la cuptor

REȚETE DE PAȘTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Rețeta secretă a lui Chef Sorin Bontea: Friptură de miel la cuptor

REȚETE DE PAȘTE - FRIPTURĂ DE MIEL. Rețeta secretă a lui Chef Sorin Bontea:  Friptură de miel la cuptor
REȚETE DE PAȘTE - FRIPTURĂ DE MIEL. Friptură de miel la cuptor este rețeta propusă de Chef Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, pentru masa de Paști

REȚETE DE PAȘTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Friptură de miel la cuptor

Ingrediente:

o pulpă de miel cu os
Sare
Piper
Cimbrișor
2 legături de ceapă verde
2 legături de usturoi verde
1 kg cartofi noi
4, 5 roșii mai coapte
1 foaie de dafin
1 pahar de vin roșu sec
 
Mod de preparare:  

Într-o tavă de cuptor se face un pat din ceapă și usturoi, ambele tăiate bucăți mai mari. Pulpă de miel se asezonează cu sare și piper și se pune peste ceapă și usturoiul din tavă. Pe lângă pulpă se așează cartofii întregi și curățați de coajă, se condimentează cu cimbrișor crenguțe, frunză de dafin.

Se pune apoi în tavă puțină apa, se acoperă cu folie de aluminiu și se da la cuptor la foc mic. Când carnea e pe jumătate făcută se scoate folia de aluminiu, se adaugă vinul și roșiile tăiate cuburi, se acoperă din nou cu folie și se da iar cuptor. Se completează din când în când cu apa. Spre final, când carnea e aproape făcută, se îndepărtează folia de aluminiu, se dă focul un mic mai tare și se mai lasă puțin până prinde culoare și crustă.

Recomand drept garnitură cartofii și ceapă și usturoiul din tavă, dar și o salată verde proaspătă.  
 

Autor