REȚETE DE POST: Ardei umpluți, după o rețetă de la mănăstire
Rețete de post – ardei umpluți. Ingrediente: 7 ardei grași, 1 ardei, 2 morcovi, 2 cepe, 150 g orez, 3 roșii, boia de ardei dulce, piper, sare, 50 ml ulei, 1 lingură de făină, 1 linguriță de vegeta, pătrunjel.
Mod de preparare:
Ardeii se spală și se curăță de cotorul cu semințe. Din cotor se îndepărtează semințele și se oprește pentru capac. Separat se pregătesc legumele, iar ceapa și ardeiul se toacă fâșiuțe. Morcovul se rade.
Într-o tigaie se pune uleiul la încins, apoi sunt înăbușite legumele. Se adaugă orezul, pulpă de la roșii și se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final s pun sare și piper după gust.
Se umplu ardeii și sunt așezați într-o cratiță mai înaltă. Se adaugă apă caldă și câteva rondele de roșii. Se adaugă după gust o linguriță de vegeta și se lasă ardeii la fiert la foc mic.
Spre final se dizolvă o lingură de făină în apă și se adaugă în sos.
Ardeii umpluți de post sunt gata când zeama a scăzut și ardeii au fiert. Se adaugă verdeață tocată mărunt.