Din meniul de REVELION 2013 nu trebuie să lipsească aperitivele, dincolo de preparatele tradiționale din carne. Salata de boeuf, de vinete și de ciuperci au devenit nelipsite de pe masa de ANUL NOU a românilor.
Mai jos, găsiți câteva REȚETE DE REVELION pentru cele trei salate menționate.
La Revelion cu elicopterul. Unde-și petrece ANUL NOU 2013 Traian Băsescu
REVELION 2013. Totul despre NOUL SEZON DE SCHI din România – pârtii, stratul de zăpadă, prețuri
1 REȚETĂ DE REVELION – SALATĂ DE BOEUF
Ingrediente:
â— 400 de grame de carne de vita sau de piept de pui,
â— 300 de grame de cartofi roșii,
â— 200 de grame de morcovi,
â— 200 de grame de mazăre (optional),
â— 200 de grame de gogoșari acri,
â— 200 de grame de castraveți în oțet,
â— 150 de grame de maioneză,
â— sare,
â— piper (opțional).
Mod de preparare:
Carnea se spală și se fierbe în apă cu sare, eventual cu adaos de condimente, adică o foaie de dafin și câteva boabe de piper. Legumele se curăță, se spală și se fierb în apa cu sare. De preferat este să fie fierte separat, și nu împreună.
După ce carnea și legumele s-au răcit, se toacă mărunt, inclusiv gogoșarii și castraveții murați – care se lasă anterior la scurs.
Se amestecă într-un vas mare legumele și carnea tocate în cubulețe și se adaugă maioneza.
Sursă: Teo Bucătar
PRĂJITURI DE REVELION. Desertul pentru masa de Anul Nou care este gata în 20 de minute
2 REȚETĂ DE REVELION – SALATĂ DE VINETE
Ingrediente:
â— șase vinete medii,
â— o ceapă medie,
â— 200 de mililitri de ulei,
â— un gălbenuș de ou,
â— o lingură zeamă de lămâie,
â— o linguriță de muștar,
â— sare,
â— piper.
Mod de preparare:
Deși salata de vinete este un preparat specific sezonul cald, nutriționiștii spun că nu ar trebui să lipsească din MENIUL DE REVELION, doarece sunt bogate în apă, vitamine și minerale, nutrienți esențiali digestiei. Specialiștii spun că incluzând acest gen de salată în MENIUL DE REVELION vom reuși să prevenim apariția indigestiilor.
Pentru început, puneți vinetele la copt pe grătar sau pe o plită. Învârtiți-le pe toate părțile, până când sunt moi, iar pielița de la suprafață este arsă. Lăsați legumele să se răcească cinci minute. Apoi, despicați cu o lingură vinetele și scoateți miezul într-o sită deasă. Lăsați-le la scurs 15 minute, până când uleiurile amare sunt eliminate. În cazul în care aveți vinete la congelator, scoateți-le din frigider și lăsați-le să se dezghețe. Lăsați la dezghețat echivalentul a șase vinete proaspete.
Mai departe, se curăță și se toacă ceapa. Puneți într-un blender gălbenușul de ou, uleiul, muștarul, zeama de lămâie și ceapa tocată. Mixați până când obțineți o maioneză. Asezonați cu sare și piper după gust. În cazul în care nu aveți robot de bucătărie care să vă ajute la prepararea maionezei, aceasta se poate face cu mixerul sau manual.
Tocați vinetele cu un tocător de lemn sau plastic până când obțineți o pastă fină. Amestecați vinetele cu maioneza. Asezonați cu sare și piper, după gust.
Sursă: Ceva bun
PRĂJITURI DE REVELION. Rețete simple de deserturi pentru masa de Anul Nou
MESAJE DE ANUL NOU. 10 URĂRI de REVELION transmise prin SMS prietenilor apropiați
3 REȚETĂ DE REVELION – SALATA DE CIUPERCI
Ingrediente:
â— 400 de grame de ciuperci în conservă, scurse,
â— maioneză,
â— 1-2 caței de usturoi,
â— 100 de grame de castraveciori acri.
â— sare,
â— piper.
Salata de ciuperci reprezintă unul dintre cele mai dietetice aperitive. Deși conține maioneză, aceasta nu are decât 80 de kilocalorii la 100 de grame. Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă să nu abuzați de salata de ciuperci în seara de REVELION, deoarece combinația de ciuperci, maioneză și usturoi este una destul de greu de suportat de stomac. Astfel, riscul apariției unei indigestii este destul de redicat dacă exagerați cu acest preparat.
Astfel, pentru preparatea acestei REȚETE DE REVELION trebuie să tăiați castraveciorii cubulețe mici și, dacă este cazul, strângeți-i un pic în mână pentru a scăpa de zeama în exces.
După ce spălați ciupercile din conservă, le stoarceți bine de apă și de tăiați cât de mari sau mici doriți. Apoi, amestecați într-un castron sau bol ciupercile, maioneza și usturoiul, care este trecut în prealabil prin presă. La final se adaugă și cubulețele de castraveți. Toate aceste ingrediente se amestecă bine, până când se omogenizează conținutul. La finalul acestei REȚETE DE REVELION, presărați sare și piper, după gust.
Sursă: Gurmandino.ro
NOAPTEA DE ANUL NOU la Cluj-Napoca. Ce surprize de REVELION a pregătit primarul Boc
REVELION 2013. Lista restricțiilor de trafic în timpul petrecerilor de ANUL NOU din București
VREMEA în ianuarie, februarie și martie 2013. PLUS: Prognoza meteo de ANUL NOU
MESAJE DE ANUL NOU. Facebook lansează o aplicație specială pentru Anul Nou 2013
MESAJE DE ANUL NOU. Câteva exemple de urări care pot fi trimise prin SMS de Anul Nou