REȚETE PAȘTE 2013. Ciorbă de miel
Cu ocazia sărbătorilor, concurenții de la Masterchef îți dau idei pentru a umple masa de PAȘTE 2013. Alexandru Hora vă prezintă o rețetă de CIORBĂ DE MIEL tradițională, dar delicioasă.
Astfel, potrivit rețetei postate în FoodStory, aveți nevoie de: carne de miel pulpă și gât, șase litri de apă, piper, sare, 0,5 kg smantana, două frunze tarhon, o ceapă mare, 1/2 kg măcriș, 1/4 rădăcină țelină, o gulie, o rădăcină pătrunjel, un morcov, 1/2 ardei gras.
Metodă de preparare:
Se spală CARNEA DE MIEL cu puțin oțet să îi ia din miros. Se pune apa la fiert, iar între timp carnea se porționează în 10 bucăți. În momentul când apa începe se clocotească, se adăugă și carnea, tocmai pentru a nu face spumă.
Se lasă CARNEA DE MIEL să fiarbă, iar când este pe jumătate fiartă, se adaugă sarea și legumele tăiate cuburi sau răzuite, dupa preferințe. Între timp, se feliază măcrișul și îl adăugăm spre final, iar la sfârșit smântâna.
O lăsăm să dea în câteva clocote și adăugăm tarhonul tocat mărunt. Se ia oala de pe foc. Verificăm să aibă sare și piper și asezonăm după gust, iar CIORBA DE MIEL este gata.